ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Ναύπλιο: Ποιος θα χειρίζεται και τι θα κάνει το drone που απέκτησε ο Δήμος

Το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ναυπλιεων ενισχύθηκε με επιχειρησιακό εξοπλισμό, με την αγορά ενός drone το οποίο θα συνδράμει σε επιχειρήσεις διάσωσης, έρευνας, πρόληψης, πυρασφάλειας, εκτίμησης ζημιών στο αντικείμενο της πολιτικής προστασίας.

Το drone θα το χειρίζεται υπάλληλος της πολιτικής προστασίας και αφού προηγουμένως έχει λάβει την κατάλληλη εκπαίδευση για την λειτουργία του και ξεχωριστή εκπαίδευση από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας για την πιστοποίηση του.

O Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Σταύρος Γαβρήλος δήλωσε: «Το γραφείο της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ναυπλιέων συνεχίζει να αναβαθμίζεται με σύγχρονο επιχειρησιακό εξοπλισμό ώστε να μπορεί να ανταπεξέλθει σε οποιαδήποτε πρόκληση».

Το κόστος του drone είναι 5.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

Ως γνωστό, τα drones είναι τα μη επανδρωμένα ιπτάμενα οχήματα που ελέγχονται είτε από κάποιον απομακρυσμένο χειριστή είτε αυτόνομα ακολουθώντας κάποιο προκαθορισμένο σχέδιο πτήσης. Μπορεί να είναι πολυκόπτερα (τρικόπτερα, τετρακόπτερα, εξακόπτερα κοκ) ή και αεροπλάνα.

Το τετρακόπτερο που επέλεξε να αγοράσει ο δήμος Ναυπλιέων είναι η πιο δημοφιλής κατηγορία πολυκοπτέρων. Το τετρακόπτερο έχει 4 κινητήρες, με τον κάθε κινητήρα – προπέλα να λειτουργεί με αντίθετη φορά από τον διπλανό του. Το τετρακόπτερο ελέγχει την κίνησή του αυξάνοντας και μειώνοντας τις στροφές των κινητήρων του που ελέγχονται από μικροϋπολογιστή.