ΡεπορτάζΑρχείο

Εκτόνωση στην Αργολίδα: Μια ψευδής είδηση στο TikTok έβγαλε στους δρόμους τους Ρομά

Μια ψευδής είδηση στο TikTok φαίνεται ότι ήταν αυτή που ξεσήκωσε τους Ρομά ανά την επικράτεια αναφορικά με τον 63χρονο που προφυλακίστηκε για την δολοφονία του 18χρονου ομόφυλού τους.

Όλα ξεκίνησαν μέσω της εφαρμογής ΤικΤοκ όταν νεαροί Ρομά είπαν ότι ο 63χρονος μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος. Τα fake news προκάλεσαν αναστάτωση σε όλους τους καταυλισμούς της Ελλάδας με αποτέλεσμα να στηθούν μπλόκα σε δρόμους, να ακουστούν πυροβολισμοί στον αέρα, να υπάρξουν συγκρούσεις με την αστυνομία και να προκληθούν υλικές ζημιές σε κάποιες μόνο περιπτώσεις ανά την Ελλάδα.

Στην Αργολίδα οι Ρομά που διαμαρτυρήθηκαν κλείνοντας την Επαρχιακή Οδό Νέας Κίου – Άργους, την ανοιξαν ξανά αφού επιβεβαίωσαν ότι υπάρχει προφυλάκιση του 63χρονου. Για όσο διάστημα έμεινε κλειστός ο δρόμος άναψαν φωτιές και στήθηκαν οδοφράγματα.

Ρομά κλείνουν δρόμο Άργους Ναυπλίου

 

Ντόμινο συγκεντρώσεων σε όλη την Επικράτεια

Οι ομάδες Ρομά συντονίστηκαν σε πολλά σημεία της χώρας και διαμαρτυρήθηκαν για τον θάνατο του 18χρονου Χρήστου στην Πιπερίτσα Μεσσήνης, ο οποίος εισέβαλε σε σπίτι μαζί με άλλους δύο συνομίληκούς του και πυροβολήθηκε θανάσιμα από τον 64χρονο ιδιοκτήτη.

Το ίδιο απόγευμα που ανακοινώθηκε η προφυλάκιση του 63χρονου από το δικαστήριο Καλαμάτας, έκλεισαν δρόμους και έβαλαν φωτιές, προκαλώντας ένα χάος, ενώ δεν έλειψαν και οι συγκρούσεις με τις δυνάμεις της αστυνομίας. Χαρακτηριστικό είναι ότι έμεινε κλειστή για τρεις ώρες η Εθνική οδός Πατρών-Κορίνθου και στα δύο ρεύματα, με συνέπεια να δημιουργηθούν ουρές πολλών χιλιομέτρων.

Το ντόμινο των συγκεντρώσεων και των επεισοδίων ξεκίνησε στην Πελοπόννησο σε μια σειρά πόλεων, αλλά και στην Αττική -σε Ζεφύρι και Ασπρόπυργο- και ακολούθησαν περιοχές στη Λαμία, στην Αιτωλοακαρνανία και στον Βόλο.

Στην Πελοπόννησο, εκτός από την Αργολίδα, συγκεντρώσεις έγιναν στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου – Πατρών, στο ύψος του Ζευγολατιού Κορινθίας, στην εθνική οδό Πατρών – Πύργου, στο ύψος της Γαστούνης, στην περιοχή της Ροδοδάφνης Αιγίου, δίπλα από τον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου – Πατρών, στην περιοχή του Ρίου της Πάτρας, στο πρώτο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Τρίπολης – Σπάρτης, στην Αρκαδία και στο 4ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Σπάρτης – Γυθείου στην Λακωνία.