ΚοινωνίαΑρχείο

Μεσσηνία: Προφυλακιστέος ο 63χρονος για τη δολοφονία του 18 χρονου στην Πιπερίτσα

Προφυλακιστέος κρίθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 9 Οκτωβρίου ο 63χρονος από την Πιπερίτσα του Δήμου Μεσσήνης, που κατηγορείται για τη δολοφονία 18χρονου Ρομά, ο οποίος έπεσε νεκρός από πυρά καραμπίνας μετά από απόπειρα ληστείας στο σπίτι του την περασμένη Δευτέρα.

Όπως αναφέρει το eleftheriaonline.gr, μετά την απολογία του στην ανακρίτρια και με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα ανακοινώθηκε η απόφαση, την οποία πανηγύρισαν εκατοντάδες Ρομά που βρίσκονταν έξω από το Δικαστήριο Καλαμάτας.

Η απόφαση αυτή ανοίγει τον δρόμο να σταματήσουν τα μπλόκα που έχουν στηθεί σε όλη την Πελοπόννησο προς συμπαράσταση στους Ρομά της Μεσσηνίας.

Εκτός από την Αργολίδα, όπου έχει κλείσει η επαρχιακή οδός Άργους – Νέας Κίου, συγκεντρώσεις υπάρχουν στον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου – Πατρών, στο ύψος του Ζευγολατιού Κορινθίας, στην εθνική οδό Πατρών – Πύργου, στο ύψος της Γαστούνης, στην περιοχή της Ροδοδάφνης Αιγίου, δίπλα από τον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου – Πατρών, στην περιοχή του Ρίου της Πάτρας, στο πρώτο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Τρίπολης – Σπάρτης, στην Αρκαδία και στο 4ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Σπάρτης – Γυθείου στην Λακωνία.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση, λίγη ώρα μετά την ανακοίνωση της απόφασης για προφυλάκιση του 63χρονου μέχρι τη δίκη, το μπλόκο σταμάτησε και ο δρόμος Άργους – Νέας Κίου άνοιξε και πάλι.