ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Τρέχουν στην Πελοπόννησο για την κατασκευή των μονάδων διαχείρισης απορριμμάτων

Την ερχόμενη εβδομάδα υπογράφεται από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα η έναρξη της διαδικασίας κατασκευής των μονάδων διαχείρισης των απορριμμάτων, στα πλαίσια της ΣΔΙΤ.

Το έργο εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει πολύ νωρίτερα από τον χρόνο που αρχικά είχε υπολογιστεί, με πιθανότητα μέσα στους πέντε προσεχείς μήνες να γίνει δυνατό να αρχίσει η διαχείριση σκουπιδιών για τις πιο προβληματικές περιοχές της Περιφέρειας.

Αυτό γνωστοποίησε, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης μιλώντας στο Ναύπλιο την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο της επίσκεψης στην Αργολίδα του υφυπουργού Τουρισμού Μάνου Κόνσολα.

Ο κ. Νίκας επισήμανε ότι η αποτελεσματική διαχείριση των σκουπιδιών συμβάλλει στην ποιότητα περιβάλλοντος και ζωής που αποτελούν απαραίτητη προϋπόθεση για την τουριστική ανάπτυξη της Περιφέρειας.

Οπως επισημάνθηκε σε τηλεδιάσκεψη που έγινε την Τρίτη 6 Οκτωβρίου, η κατασκευή του έργου θα ξεκινήσει άμεσα και η διαδικασία επανυποβολής του φακέλου δεν επηρεάζει την ομαλή έναρξη των εργασιών, ενώ ο στόχος είναι το αργότερο τον Οκτώβριο του 2021 να έχει τελειώσει η διαδικασία αξιολόγησης και να μην υπάρχει κανένα θέμα στη χρηματοδότηση του έργου απο το ΕΣΠΑ.