ΚοινωνίαΑρχείο

Καιρός: Έρχεται σφοδρή αλλά σύντομη καταιγίδα

Πρόσκαιρη αλλά σημαντική μεταβολή αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός τη Δευτέρα 12/10 στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά και κατά τη διάρκεια της Τρίτης 13/10 στο σύνολο της χώρας. Κύρια χαρακτηριστικά της μεταβολής του καιρού θα είναι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που κατά τόπους θα συνοδεύονται από αυξημένη ηλεκτρική δραστηριότητα και χαλαζοπτώσεις, και οι πολύ ενισχυμένοι νοτιάδες οι εντάσεις των οποίων στα πελάγη θα φτάσουν πρόσκαιρα τα 9 μποφόρ.

Τη Δευτέρα 12/10 βροχές ή καταιγίδες τοπικού χαρακτήρα θα εκδηλωθούν μετά το μεσημέρι στα δυτικά και βόρεια. Ωστόσο, όπως φαίνεται στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί, από αργά το βράδυ της Δευτέρας έως και τις πρώτες ώρες μετά τα μεσάνυχτα, η Δυτική Ελλάδα θα επηρεαστεί από κατά τόπους πολύ έντονα φαινόμενα, τα οποία θα έχουν τη μορφή μετώπου. Πολύ αυξημένη είναι η πιθανότητα χαλαζοπτώσεων.

Τη νύχτα προς Τρίτη 13/10 τα φαινόμενα θα επεκταθούν ανατολικότερα, επηρεάζοντας σταδιακά όλη την Πελοπόννησο και κυρίως τα ηπειρωτικά τμήματα, ενώ κατά τη διάρκεια της Τρίτης τα ισχυρότερα φαινόμενα θα εντοπίζονται στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και στα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου. Παράλληλα, οι βροχές και οι καταιγίδες στη Δυτική Ελλάδα θα επιμείνουν.