ΚοινωνίαΑρχείο

Αχαΐα: Έπιασαν στα πράσα ανήλικους να αποσυναρμολογούν μηχανές που είχαν κλέψει

Στα πράσα πιάστηκαν τέσσερις νεαροί Έλληνες την ώρα που αποσυναρμολογούσαν εξαρτήματα από τρεις μοτοσικλέτες στην παραλία της περιοχής του Αλισσού. Οι αστυνομικοί της Ασφαλείας και του τμήματος Δυτικής Αχαΐας, οδηγήθηκαν εκεί το μεσημέρι της Δευτέρας μετά από καταγγελία.

Αμέσως ακινητοποίησαν τους δράστες, δύο από τους οποίους αποδείχθηκε πως είναι ανήλικοι ηλικίας 15 και 17 χρόνων και διαπίστωσαν ότι οι μοτοσικλέτες είχαν κλαπεί από περιοχές της Πάτρας τις τελευταίες τέσσερις ημέρες. Στο σημείο βρέθηκαν πλήθος εξαρτήματα, μεταξύ των οποίων μπροστινά, πίσω και πλαϊνά φτερά, φίλτρο αέρα και ταμπελάκια με αριθμούς πλαισίου και κινητήρα.

Οι αστυνομικοί κατέσχεσαν έξι κλειδιά, μία πένσα, τρία κατσαβίδια και ένα ξύλινο μαχαίρι, που χρησιμοποιούσαν για την αποσυναρμολόγηση.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση συμμορίας και διακεκριμένες κλοπές σε βαθμό κακουργήματος, με την οποία τους οδήγησαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών. Ξεχωριστή δικογραφία σχηματίστηκε και σε βάρος των γονέων των δύο ανήλικων για παραμέληση της εποπτείας τους.

Οι κλεμμένες μοτοσικλέτες και τα εξαρτήματα αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.