ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Ναύπλιο: Ρε Βαγγέλη! Πώς φάνηκε στον Κωστούρο η επίσκεψη Λαμπρόπουλου στο ΥΠΠΟΑ

Τον Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού Γιώργο Διδασκάλου επισκέφθηκε χθες Τρίτη 13 Οκτωβρίου ο Βαγγέλης Λαμπρόπουλος προκειμένου να ενημερωθεί για έργα που αφορούν τον πολιτισμό στο Ναύπλιο και την ευρύτερη περιοχή.

Ο δημοτικός σύμβουλος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφερόμενος στην εν λόγω συνάντηση που είχε στο ΥΠΠΟΑ, επισήμανε μεταξύ άλλων:

«Χθες Τρίτη 13.10.2020, είχα την ευκαιρία και την τιμή να επισκεφτώ θεσμικά ως αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και εκπρόσωπος της μείζονος αντιπολίτευσης τον κ. Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού Γεώργιο Διδασκάλου, φίλο και συμμαθητή, προκειμένου να ενημερωθώ από τα πλέον επίσημα χείλη για τα έργα πολιτισμού, την προστασία και ανάδειξη του πολιτιστικού πλούτου του Ναυπλίου.

Τον συγχάρηκα για τις ενέργειες τόσο της Υπουργού κα. Μενδώνη όσο και του ίδιου προσωπικά για την ένταξη του μεγάλου έργου του Τελωνείου και την χρηματοδότηση του με το ποσό των 960.000 ευρώ μετά από συντονισμένες ενέργειες του Υπουργείου, είχα την ευκαιρία να ενημερωθώ από αυτόν και τους άμεσους συνεργάτες του (η ευγένεια και προθυμία των οποίων με εξέπληξαν) για θέματα πολιτιστικού ενδιαφέροντος που ταλανίζουν για χρόνια τους συμπολίτες μας».

Σε ότι αφορά έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη ή προγραμματίζονται στο Ναύπλιο ο Βαγγέλης Λαμπρόπουλος σημειώνει:

  1. Μπούρτζι: Για την καστρονησίδα πληροφορήθηκα με χαρά ότι οι εργασίες βρίσκονται σε τελικό στάδιο (επιχρίσματα) και γίνονται συντονισμένες ενέργειες για την ηλεκτροδότηση και τον φωτισμό του. Μάλιστα με ενέργειες του προσωπικού του Υπουργείου εξασφαλίστηκε και η τοποθέτηση ηλεκτροπαραγωγικού ζεύγους για την απρόσκοπτη και συνεχή ηλεκτροδότηση του. Απομένουν οι ενέργειες του Δήμου για την σύνδεση με το δίκτυο της Δ.Ε.Υ.Α.Ν. για υδροδότηση και αποχέτευση.
  2. Περίπατος της Αρβανιτιάς: Έχει ολοκληρωθεί από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού η σύνταξη του σχεδίου της σχετικής προγραμματικής σύμβασης και έχει αποσταλεί από 2.10.2020 στο Δήμο Ναυπλιέων και στο λιμενικό ταμείο για να περάσει από την οικονομική επιτροπή.
  3. Άγιος Νικόλαος: Ολοκληρώνεται η αξιολόγηση της πρότασης του Υπουργείου Πολιτιςμού για την ένταξη του έργου από την Περιφέρεια Πελοποννήσου στο Ε.Σ.Π.Α. προϋπολογισμού 2.200.000 ευρώ.
  4. Κτήριο Βίγκα: Έχουν εξασφαλιστεί οι πιστώσεις και λίαν συντόμως θα γίνει ανάθεση μελέτης από το Υπουργείο για την αποκατάσταση του κτηρίου.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο κ. Λαμπρόπουλος: «Τέλος, συζητήσαμε και για αλλά θέματα ανάδειξης και προστασίας του πολιτιστικού μας πλούτου, όπως η ανάδειξη των τάφων της Ευαγγελιστρίας, η ανάδειξη του πρώτου φαρμακείου της Ελλάδος, τον Πύργο της Κάντιας και το ηρώο του Νικηταρά στην ομώνυμη πλατεία».

«Συνάντησα ανοιχτές πόρτες και ώτα ακουόντων, κλίμα διάθεσης για προσφορά και δεδομένη διάθεση για ανάδειξη και προστασία της κληρονομιάς μας», καταλήγει ο εκλεγμένος σύμβουλος με την δημοτική παράταξη «Ναύπλιο Πρωτεύουσα Ξανά».

Βαγγέλης Λαμπρόπουλος Γιώργος Διδασκάλου

 

Η αντίδραση Κωστούρου

Ο δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος με αφορμή την εν λόγω συνάντηση είχε μία περίεργη αντίδραση παραθέτοντας στο προφίλ του στο facebook ολόκληρη την ανακοίνωση του Βαγγέλη Λαμπρόπουλου, σχολιάζοντας: «Για όποιον είχε την παραμικρή αμφιβολία για την πρόοδο του Δήμου στα θέματα του υπουργείου Πολιτισμού σας παραθέτω αυτούσια τη δήλωση συμβούλου της αντιπολίτευσης».

Έπειτα με εμφανή διάθεση χιούμορ προσθέτει: «Ρε Βαγγέλη έπρεπε να κάνεις το κουραστικό ταξίδι στην Αθήνα για να διαπιστώσεις τις επιτυχίες του Δήμου μας και απο επίσημα χείλη; Για να γλυτώνεις τα έξοδα άλλη φορά να ακούς τι σου λέμε! Εύχομαι να ενημερώσεις και τους υπόλοιπους για να μην κάνουν το ίδιο λάθος. Υπάρχουν βέβαια κάποιες αοριστίες τις οποίες θα σου εξηγήσουμε…»

Η απάντηση Λαμπρόπουλου

Ο Ναυπλιώτης δικηγόρος και δημοτικός σύμβουλος Βαγγέλης Λαμπρόπουλος με ένα σύντομο σχόλιο ανταπάτησε:

«Ο δήμαρχος αφού στενοχωρήθηκε τόσο για τις βενζίνες που χάλασα δεν κάνει και κανα έλεγχο στο γραφειο κίνησης του Δήμου γιατί στέλνουν φουσκωμένους λογαριασμούς;»