ΑθλητισμόςΑρχείο

Πυγμαχία: Πρώτο μετάλλιο για την 21χρονη Ηρώ Τζανή από την Αργολίδα

Η 21χρονη Ηρώ Τζανή με καταγωγή από την Αργολίδα κέρδισε το πρώτο μετάλλιο στην Κατηγορία 64κ. Νέων Γυναικών U22 στην Πυγμαχία, στο πρόσφατο πανελλήνιο πρωτάθλημα Νέων-Νεανίδων που φιλοξενήθηκε στο Κλειστό Γυμναστήριο Αερογέφυρας του Αγρινίου.

Η Νεαρή μποξέρ που σπουδάζει στην Πάτρα, αγωνίζεται για την Ένωση Αθλοπαιδιών Πατρών (ΕΑΠ), ομάδα που ήταν από τις πρωτοπόρες στην συγκεκριμένη διοργάνωση με απολογισμό τρία χρυσά μετάλλια.

Τα άλλα δύο μετάλλια κατέκτησαν οι Πλάτωνας Καλλιμάνης στα 49 κ. Νέων και Νίκος Θανάσης στα + 91κ. Νέων.

Όπως δήλωσε στο gnomip.gr η αθλήτρια από την Αργολίδα: «Οι πανελλήνιοι αγώνες ήταν ο πρώτος μου επίσημος αγώνας (είχα κάνει μόνο άλλο ένα sparring στο Fight club στην Πάτρα), έχοντας ξεκινήσει πρόσφατα με την πυγμαχία. Δεν είχα κάποιο συγκεκριμένο κίνητρο για να ξεκινήσω πυγμαχία. Από μικρή είχα δοκιμάσει πολλά αθλήματα και γενικά η γυμναστική ανέκαθεν ήταν μέρος της καθημερινότητάς μου. Παρ’ όλα αυτά πριν περίπου ένα χρόνο γνώρισα την πυγμαχία και με κέρδισε από την πρώτη μέρα. Η προσπάθεια που καταβάλλω καθημερινά στις προπονήσεις για να γίνομαι όλο και καλύτερη, αποτελεί ευχαρίστηση για εμένα. Η ώρα της προπόνησης μπορώ να πω ότι μου προσδίδει περισσότερο χαρά και ικανοποίηση, παρά κούραση. Η μόνη δυσκολία που μπορώ να πω ότι αντιμετώπισα είναι το να συνδυάσω τη σχολή -είμαι φοιτήτρια στο τμήμα Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών στο Πολυτεχνείο- που είναι αρκετά απαιτητική με την σκληρή προπόνηση, αλλά γενικά είμαι της άποψης ότι όταν κάτι το θέλεις πραγματικά, κάθε εμπόδιο αποτελεί μια επιπλέον πρόκληση».