ΕλλάδαΑρχείο

Ελ. Βενιζέλος: 18χρονοι πιάστηκαν με 4 βαλίτσες γεμάτες 100 κιλά του σπάνιου ναρκωτικού Khat

Συνελήφθησαν, σήμερα το πρωί στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, δύο 18χρονοι Ισραηλινοί, για εισαγωγή στην Ελληνική Επικράτεια ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τους δράστες, οι οποίοι αφίχθησαν αεροπορικώς στη χώρα μας προερχόμενοι από το Τελ Αβίβ.

Συγκεκριμένα, οι δύο αλλοδαποί κατελήφθησαν να μεταφέρουν, μέσα σε 4 βαλίτσες, ποσότητα του σπάνιου ναρκωτικού KHAT βάρους 97,5 κιλών, η οποία και κατασχέθηκε.

Συνελήφθησαν με 4 βαλίτσες γεμάτες 100 κιλά του σπάνιου ναρκωτικού Khat

 

Το συγκεκριμένο φυτό αποτελεί ένα εξαιρετικά δημοφιλές ναρκωτικό για άτομα που προέρχονται κυρίως από χώρες της Αφρικής και ανήκει στις ψυχοτρόπες ουσίες με έντονη διεγερτική δράση. Προέρχεται από την Αιθιοπία, γνωστό και ως «φυσική κοκαΐνη». Προκαλεί ενθουσιασμό, απώλεια όρεξης και ευφορία. Μπορεί να βρεθεί αποξηραμένο ή σε μορφή σκόνης.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) το 1980 το χαρακτήρισε ως εθιστικό φάρμακο που μπορεί να προκαλέσει ψυχολογική εξάρτηση.

Η νομιμότητα του khat διαφέρει ανά περιοχή. Σε πολλές χώρες μπορεί να είναι παράνομο σύμφωνα με τους νόμους.

Σε ορισμένες χώρες η διακίνηση της ουσίας είναι νόμιμη, σε αντίθεση με την Ελλάδα που επιφέρει ποινές κακουργηματικού χαρακτήρα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Συνελήφθησαν με 4 βαλίτσες γεμάτες 100 κιλά του σπάνιου ναρκωτικού Khat

 

Συνελήφθησαν με 4 βαλίτσες γεμάτες 100 κιλά του σπάνιου ναρκωτικού Khat