ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Μαλτέζος: «Η νίκη έχει εκατό πατέρες, ενώ η ήττα είναι ορφανή»

Εγκαινιάστηκε το απόγευμα της Παρασκευής 16 Οκτωβρίου, το αρδευτικό έργο στα Φίχτια, παρουσία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη και του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα.

Ο περιφερειάρχης επισήμανε ότι το έργο κόστους 120.000 ευρώ, που χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια θα λύσει το πρόβλημα άρδευσης 3.000 στρεμμάτων. Τόνισε ιδιαίτερα, ότι η συμβασιοποίηση του εν λόγω έργου έγινε μόλις πριν τρεις μήνες και η υλοποίησή του ήταν άμεση, ενώ ευχαρίστησε και τους αγρότες για την εξαιρετική, όπως είπε, συνεργασία τους.

Με αφορμή τις αντιδράσεις από Τατούλη και Χειβιδόπουλο αναφορικά με την πατρότητα του έργου ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Γιάννης Μαλτέζος βάζει τα πράγματα στη θέση τους, επισημαίνοντας τα εξής:

«Τον τελευταίο καιρό διαβάζω ότι άλλοι οραματίστηκαν, άλλοι σχεδίασαν και όλοι μαζί “διεκδικούν” την πατρότητα έργων που τώρα υλοποιούνται. Δεν σχολίασα ποτέ τα λεγόμενα τους όπως δεν θα το κάνω και τώρα, γιατί έχω εμπιστοσύνη στη κρίση του κόσμου που με βάση τη δουλειά μας, επιβραβεύει ή αποδοκιμάζει.

Το έργο στα Φίχτια είναι ένα από τα πολλά προβλήματα που μας άφησε να διαχειριστούμε η επί μια δεκαετία τέως περιφερειακή αρχή και η επίλυση του φέρει την υπογραφή του Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, ο οποίος αναγνώρισε την επείγουσα ανάγκη να υλοποιηθεί σύντομα και ανέθεσε σε εμάς, στην Π.Ε. Αργολίδας, να «τρέξουμε» το έργο μέσα σε συγκεκριμένα πιεστικά χρονοδιαγράμματα, εντάσσοντας το παράλληλα μέσα στον γενικότερο σχεδιασμό του Αναβάλου για την περιοχή αυτή, για να μην αποτελεί μια προσωρινή και άτεχνη λύση και ξόδεμα του δημοσίου χρήματος.

Μακάρι λοιπόν να συνεχίσουμε να υλοποιούμε έργα που θα επιλύουν προβλήματα των συμπολιτών μας και στη συνέχεια να χαιρόμαστε μαζί τους, όταν θα τα εγκαινιάζουμε και ας στεναχωριούνται ορισμένοι».

Όπως τονίζει ο κ. Μαλτέζος: «Η νίκη έχει εκατό πατέρες, ενώ η ήττα είναι ορφανή».