ΡεπορτάζΑρχείο

Διπλή δολοφονία στο Λουτράκι: Αυτός είναι ο νούμερο ένα ύποπτος!

Στη δημοσιότητα δόθηκε φωτογραφία του Αλβανού που καταδιώκεται από τις αρχές ως ο πιθανότερος δράστης της διπλής δολοφονίας στο Λουτράκι. 

Η Ασφάλεια έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον συλλάβει, αφού είναι παλιός γνώριμός της, με συχνά πάρε-δώσε με την Αστυνομία. Μάλιστα το 2014 είχε συλληφθεί – τελευταία φορά – για ληστεία και αποφυλακίστηκε το 2017 κάνοντας χρήση των ευνοϊκών διατάξεων της νομοθεσίας. 

Ο θηριώδης Αλβανός έμενε σε διαμέρισμα στο Μοσχάτο, όπως γράφει η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» και κάθε πρώτη του μήνα έδινε το «παρών» στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα. Εδώ και μία εβδομάδα, όμως, έχει εξαφανιστεί.

Οι αστυνομικοί έψαξαν παντού, όμως ο γιγαντόσωμος μακελάρης δεν υπάρχει πουθενά. Λες και άνοιξε η γη και τον κατάπιε. Ισως, λένε οι αστυνομικοί, στις 17 ώρες που μεσολάβησαν μέχρι να αποκαλυφθεί η διπλή δολοφονία ο 45χρονος να έφυγε για την Αλβανία…

Λουτράκι φονικό φερόμενος δράστης

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο ρεπορτάζ της εφημερίδας, ο 45χρονος Αλβανός ζήλευε παθολογικά την Σβετλάνα (Φωτεινή ελληνιστί) λέγοντάς της μάλιστα, όταν τον απέρριψε και δεν τον ήθελε πια. «Ή εμένα ή κανέναν…».

Δυστυχώς, όπως εκτιμά η Αστυνομία, ο Νίκο εννοούσε όσα έλεγε και το μοιραίο βράδυ στο εξοχικό της Σβελτάνας στο Φλάμπουρο, τυφλωμένος από το πάθος και τη ζήλια, αφού βρήκε την αγαπημένη του με τον νέο σύντροφό της, διέπραξε το διπλό φονικό. 

Οι αστυνομικοί, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας “Πρώτο Θέμα”  είναι βέβαιοι ότι ήθελε να σκοτώσει γιατί όλες οι τσεκουριές ήταν στο κεφάλι ενώ αμυντικά τραύματα δεν υπάρχουν κι αυτό ερμηνεύεται στην Εγκληματολογία ως ένδειξη που έχει να κάνει με το αντικείμενο του εγκλήματος. Με απλά λόγια, σε επίθεση με μαχαίρι το θύμα ενστικτωδώς βάζει τα χέρια του μπροστά για να καλυφθεί ή επιχειρεί να αφοπλίσει τον δράστη.

Σε περίπτωση, όμως, που πρόκειται για τσεκούρι ή μπαλτά η αντίστοιχη κίνηση δεν γίνεται, καθώς οποιαδήποτε απόπειρα αφοπλισμού είναι μάταιη μια και οδηγεί σε βέβαιο ακρωτηριασμό.

Ο Αλβανός με το σκοτεινό παρελθόν, που αποτελεί τον βασικό ύποπτο μέχρι οι αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών να αποδείξουν την ενοχή του, φέρεται ότι έκαψε το αυτοκίνητο της πρώην ερωμένης του και διέφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση. Μάλιστα, οι αστυνομικοί θεωρούν ότι το χάσμα των 17 ωρών που μεσολάβησε από το φονικό μέχρι την ανακάλυψη των πτωμάτων του έδωσε τον απαραίτητο χρόνο για να διαφύγει, ίσως και στην Αλβανία.