ΠολιτισμόςΑρχείο

Κορινθία: Άφησε την τελευταία του πνοή πάνω στο σανίδι – Θρήνος στον θεατρικό κόσμο

Φτωχότερος είναι ο θεατρικός κόσμος της Κορινθίας από το βράδυ του Σαββάτου, όταν εντελώς ξαφνικά, στη μέση μιας εκδήλωσης, χάθηκε για πάντα ο Ηλίας Λέκκας, ένας από τους σημαντικότερους ερασιτέχνες ηθοποιούς της περιοχής.

Ο Ηλίας βρισκόταν στο Διμηνιό όπου πραγματοποιούταν εκδήλωση αφιερωμένη στους Διμηνιώτες λογοτέχνες. Η στεντόρεια φωνή του, η εκφραστικότητά του, οι εναλλαγές της φωνής, ο τρόπος που μαγνήτιζε τον ακροατή ή τον θεατή του, τον έκαναν περιζήτητο σε εκδηλώσεις που περιελάμβαναν απαγγελίες ή δραματοποιημένες αφηγήσεις.

Κάπως έτσι λοιπόν, συμμετείχε το βράδυ του Σαββάτου 17 Οκτωβρίου, στην εκδήλωση του συλλόγου «Αναγέννηση». Απήγγειλε το ποίημα, δέχτηκε το θερμό χειροκρότημα όλων των παρευρισκόμενων και κατέρρευσε! Έτσι απλά. Ούτε οι πρώτες βοήθειες που δέχτηκε από τον παριστάμενο πρόεδρο της Κοινότητας Διμηνιού, γιατρό κ. Γιάννη Σπυρόπουλο, ούτε και οι προσπάθειες των γιατρών μετά τη διακομιδή του στο Νοσοκομείο Κορίνθου έφεραν αποτέλεσμα.

Ο Ηλίας ταξίδεψε για πάντα στη γειτονιά των αγγέλων, σκορπίζοντας απέραντη θλίψη σε φίλους, συγγενείς, συνεργάτες και συνοδοιπόρους.

Ο Ηλίας είχε συνδέσει το όνομά του με το Θέατρο Περιγιαλίου όπου είχε διακριθεί σε ξεχωριστές παραστάσεις ανεξίτηλα γραμμένες στη μνήμη όλων. Ως «Φονιάς» είχε δώσει ρεσιτάλ ερμηνείας κερδίζοντας κριτικές και βραβεία.

Οι άνθρωποι του Θέατρου Περιγιαλίου συντετριμμένοι, ως στερνό αντίο σ’ έναν μοναδικό άνθρωπο, που δεν του έλειπε ούτε το μπόι, ούτε το ανθρώπινο ανάστημα δημοσίευσε τα παρακάτω:

«Για την οικογένεια του θεάτρου Περιγιαλίου, σήμερα είναι ημέρα μεγάλου πένθους.

Επί 15 συνεχή έτη ήταν ένας από τους στυλοβάτες των θεατρικών σκηνών μας.

Η μεγάλη του ψυχή εναρμονιζόταν με το πελώριο ανάστημα του.

Το πελώριο ανάστημα του γίνονταν άξαφνα τόσο μικρό που χωρούσε άνετα μέσα στις ψυχές των μικρών παιδιών όταν συμμετείχε στις παραστάσεις για παιδιά.

Πολυτάλαντος στην υποκριτική, στο τραγούδι, στο χορό.

Πολυβραβευμένος στα φεστιβάλ σε όλη την Ελλάδα.

Τα χνάρια του θα μείνουν για πάντα ανεξίτηλα στο θέατρο μας.

Η μορφή του θα βρίσκεται για πάντα στο χώρο μας και με το μεγάλο πάθος που είχε για το θέατρο θα μας λέει, συνεχίστε με μεγαλύτερη ορμή για καλύτερες και μεγαλύτερες δημιουργίες.

Η τελευταία παράσταση σήμερα του «Αγαπητικού της Βοσκοπούλας» θα γίνει κανονικά τιμώντας την μνήμη του φίλου, σύντροφου, συνταξιδιώτη Ηλία Λέκκα».

Η εξόδιος ακολουθία θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Δευτέρα 19 Οκτωβρίου, στις 4:00 το απόγευμα, στον Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Ζευγολατιού.