ΚοινωνίαΑρχείο

«Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα»: Εκδήλωση για το αλκοόλ και την οδήγηση στην Καλαμάτα

Με κεντρικό μήνυμα ότι «αλκοόλ και οδήγηση δεν πάνε μαζί», πραγματοποιήθηκε στην Καλαμάτα εκδήλωση στο πλαίσιο της 14ης «Ευρωπαϊκής Νύχτας χωρίς Ατυχήματα».

Η εκδήλωση διοργανώθηκε σε 34 μεγάλες πόλεις της Ελλάδας από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς», και η δράση της Καλαμάτας έγινε με τη συνεργασία του Δήμου.

Μέσω της δράσης, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2020, με την τήρηση όλων των κανόνων και των μέτρων ασφαλείας, οι διοργανωτές θέλησαν να περάσουν το μήνυμα – προτροπή στις παρέες, να ορίσουν ένα άτομο που δεν θα καταναλώσει ποτό εκείνη τη βραδιά και θα αναλάβει τον ρόλο του «οδηγού της παρέας»!

Η «Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα» έχει ως στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση κοινού και οδηγών για τους κινδύνους της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ, ένα μήνυμα που πρέπει να σταλεί προς όλους, ώστε, να σωθούν ζωές, αφού τα θανατηφόρα τροχαία είναι μια μάστιγα που πρέπει να σταματήσει.

Στην Καλαμάτα η δράση υλοποιήθηκε με τη συμμετοχή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας και με την υποστήριξη-συνεργασία του Δήμου Καλαμάτας, της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης «Φάος», του Ι.Ι.Ε.Κ ΟΡΙΖΩΝ, των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά κι άλλων φορέων.