ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Ναύπλιο: Χτίζονται από τώρα δημοτικές παρατάξεις

Μπορεί οι επόμενες δημοτικές εκλογές να αργούν πολύ ακόμα, όμως το παρασκήνιο και οι διεργασίες για την δημιουργία δημοτικών παρατάξεων είναι ιδιαίτερα έντονα αυτή την περίοδο στο Ναύπλιο.

Η διαγραφή του Ραφαήλ Μπαρού είναι μόνο το … κερασάκι στην τούρτα, αφού προέκυψε ξαφνικά, όσο αναμενόμενη κι αν ήταν. Το μόνο που δεν μπορούσε να προβλεφθεί ήταν αν θα διαγραφεί ή αν θα αποχωρήσει ο κος Μπαρού. Τελικά διεγράφη.

Οι διεργασίες που γίνονται δεν έχουν επομένως σχέση με τον αντιδήμαρχο του Δημήτρη Κωστούρου, αν και σύντομα θα εμπλέξουν και τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου που δεν θα μείνει αμέτοχος, αλλά με την απέναντι όχθη της παράταξης του δημάρχου, η οποία υπό τον τέως δήμαρχο Παναγιώτη Αναγνωσταρά ποτέ δεν βρήκε τον βηματισμό της στην αντιπολίτευση.

Αυτή τη στιγμή στο δήμο Ναυπλιέων γίνονται προσπάθειες για την δημιουργία δύο νέων αντιπολιτευτικών πόλων, όσο κι αν φαίνεται άκαιρο.

Ο πρώτος πόλος παίρνει ήδη μορφή παράταξης και αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς από τον επικεφαλής που πήρε την τελική απόφαση να διεκδικήσει το δήμο. Οι πολλές επαφές έχουν γίνει δεσμεύσεις και η δημιουργία της ομάδας γύρω από το νέο υποψήφιο δήμαρχο συγκροτείται.

Ο δεύτερος νέος πόλος αντιπολίτευσης επιχειρείται να δημιουργηθεί από νέο στα δημοτικά πρόσωπο, το οποίο με πρωτοφανείς για την περιοχή μεθόδους μάρκετινγκ σιγά σιγά γίνεται γνωστός στους δημότες, αλλά αντιμετωπίζει προς το παρόν προβλήματα υποστήριξής του από σημαντικό αριθμό τρανταχτών στα δημοτικά πράγματα προσώπων.

Κοινό χαρακτηριστικό πάντως και των δύο νέων αντιπολιτευτικών πόλων είναι η κοινή προέλευση τους εν μέρει από την διαλυμένη παράταξη Αναγνωσταρά, που όλα δείχνουν πως δύσκολα θα την ξαναδούν οι Ναυπλιώτες ενωμένη.