ΚοινωνίαΑρχείο

Κορωνοϊός: Τα κρούσματα στη Λακωνία εφιάλτης για την Αργολίδα. Τι ζήτησαν από Μαλτέζο

Έγγραφο στο οποίο γίνεται αναφορά για την ανάγκη δημιουργίας ξενοδοχείου Covid-19, παρέδωσαν σήμερα στον Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας Γιάννη Μαλτέζο, εκπρόσωποι 14 συνεταιρισμών και επιχειρήσεων από την Αργολίδα.

Συγκεκριμένα γίνεται αναφορά στα πρόσφατα γεγονότα στην Σκάλα Λακωνίας με τη συρροή κρουσμάτων κορωνοϊού σε εργάτες γης, εν όψει της άφιξης περί των 2.000 αλλοδαπών εργατών για τη συγκομιδή πορτοκαλιών και μανταρινιών στον Αργολικό κάμπο.

Υπάρχει προβληματισμός στους παραγωγούς της Αργολίδας αναφορικά με το τι θα γίνει σε περίπτωση που εντοπιστούν κρούσματα σε εργατικό προσωπικό, ενώ την ίδια στιγμή δεν έχει υπάρξει κάποια πρόβλεψη για το που θα μείνουν αυτοί οι άνθρωποι, αλλά και για το τι θα γίνει σε περίπτωση που βρεθεί κάποιος θετικός.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει ανακοινώσει ότι θα γίνουν rapid tests με δική της δαπάνη στους εργάτες που θα απασχοληθούν στην ελαιοσυγκομιδή. Δεν έχει ανακοινωθεί κάτι ακόμα για τους υπόλοιπους, εντείνοντας την ανησυχία στον αγροτικό κόσμο της περιοχή, καθώς ένα lockdown θα προκαλούσε τεράστια ζημια στην αγροτική οικονομία της περιοχής την στιγμή που η παραγωγή εσπεριδοειδών εκτιμάται σε δεκάδες χιλιάδες τόνους.

Το κείμενο είναι το ακόλουθο:

Έγγραφο σε Μαλτέζο