ΚοινωνίαΑρχείο

Κρυφά πάρτι σε υπόγεια και ταράτσες τρέφουν τον κορωνοϊό

Λίγο μετά τις 12.30 το βράδυ, μόλις τα φώτα των καταστημάτων σβήσουν και οι κεντρικές είσοδοι κλειδώσουν, η ξέφρενη διασκέδαση συνεχίζεται δίχως περιορισμούς στα κρυφά υπόγεια των μπαρ.

Το κάλεσμα για αυτά τα «ιδιωτικά» πάρτι, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Thesstoday.gr, γίνεται μέσω μηνυμάτων ή από στόμα σε στόμα, και οι «καλεσμένοι» το μαθαίνουν λίγη ώρα πριν από την έναρξή του, ώστε να διασφαλισθεί ότι δεν θα υπάρξει διαρροή.

Συνομιλήσαμε με άτομα που συμμετείχαν σ΄αυτές τις «υπόγειες» μαζώξεις και, όπως μας εξήγησαν, για να καταφέρεις να μάθεις και πολύ περισσότερο να μπεις σε κάποιο κορονο- πάρτι θα πρέπει να είσαι «της πιάτσας». Συνήθως, πηγαίνουν μόνο άτομα από συγκεκριμένες επαφές, και για αυτό προσπαθούν να κρατήσουν τον κύκλο «στενό».

Παρόλα αυτά, στα πάρτι «βόμβα» κορωνοϊού, μαζεύονται δεκάδες άτομα, περίπου στα 50-60, χωρίς κανένα μέτρο προστασίας και προφανώς χωρίς να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις.

Ο ένας χορεύει δίπλα στον άλλον, η μουσική είναι στη διαπασών, το αλκοόλ ρέει άφθονο και φυσικά δεν υπάρχει ίχνος ανησυχίας για τον κορωνοϊό και την αλματώδη αύξηση των κρουσμάτων, τις τελευταίες ημέρες κυρίως στη Θεσσαλονίκη.

Ξεκινούν έλεγχοι σε κάθε πλατεία

Από την πλευρά του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σε δηλώσεις του ύστερα από σύσκεψη που είχε με αξιωματικούς της ΕΛΑΣ στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, όπου συζητήθηκαν επιχειρησιακά σχέδια τόνισε πως θα ξεκινήσουν εξονυχιστικοί έλεγχοι σε κάθε πλατεία.

«Θα είμαστε παρόντες σε κάθε πλατεία, σε κάθε περιοχή, σε κάθε αγορά προκειμένου να αντιμετωπίσουμε με ευθύνη και σε συνεργασία με τους πολίτες αυτό τον μεγάλο, επικίνδυνο εχθρό που έχει εμφανιστεί εδώ και λίγους μήνες στη ζωή μας», τόνισε ο υπουργός.