ΚοινωνίαΑρχείο

Νέες μονάδες του ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ σε Ναύπλιο και Καλαμάτα

Τρεις νέες μονάδες του ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ – ΟΞΥΓΟΝΟ έρχονται να ενισχύσουν δραστικά την περιφέρεια Πελοποννήσου απέναντι στο πρόβλημα της χρήσης νόμιμων και παράνομων ουσιών και άλλων μορφών εθισμού. Από την 1η Οκτωβρίου έχουν τεθεί σε λειτουργία με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ δύο Πολυδύναμα Κέντρα, στην Καλαμάτα και το Ναύπλιο αντίστοιχα, καθώς και Κινητή Μονάδα Ενημέρωσης με έδρα την Αργολική πρωτεύουσα.

Τα Πολυδύναμα Κέντρα, στελεχωμένα από διεπιστημονικές ομάδες, προσφέρουν σε εξωτερική βάση υπηρεσίες συμβουλευτικής-ψυχοκοινωνικής υποστήριξης και βραχείας παρέμβασης σε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τα ναρκωτικά, το αλκοόλ, το διαδίκτυο και τα τυχερά παιχνίδια. Εφόσον κρίνεται αναγκαίο παραπέμπουν σε εξειδικευμένες δομές, όπως θεραπευτικές κοινότητες, μονάδες ψυχικής υγείας κ.λπ. Tα Kέντρα υποστηρίζουν επίσης συστηματικά και πρόσωπα του στενού οικογενειακού περιβάλλοντος των άμεσα ωφελούμενων. Όλες οι υπηρεσίες προσφέρονται δωρεάν, χωρίς λίστες αναμονής, με σεβασμό στο απόρρητο.

Η Κινητή Μονάδα Ενημέρωσης είναι η μοναδική σε όλη την περιφέρεια Πελοποννήσου με αποστολή την υποστήριξη ατόμων με πρόβλημα χρήσης ναρκωτικών, αλκοόλ, διαδικτύου και τυχερών παιχνιδιών, καθώς και των οικείων τους. Θα δραστηριοποιείται κυρίως σε περιοχές εκτός αστικού, διευκολύνοντας την πρόσβαση σε υπηρεσίες και την παραπομπή σε πιο εξειδικευμένη βοήθεια.

Πολυδύναμα Κέντρα του ΚΕΘΕΑ σε Καλαμάτα και Ναύπλιο

 

Οι 3 νέες μονάδες προστίθενται στο υπάρχον δίκτυο του ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ-ΟΞΥΓΟΝΟ, το οποίο καλύπτει την Πελοπόννησο, και διευρύνουν τις δυνατότητές του να ανταποκρίνεται στις τοπικές ανάγκες. Από τα τέλη του 2019 μάλιστα, στο δίκτυο έχουν ενταχθεί άλλες δύο μονάδες ΕΣΠΑ, το Πολυδύναμο Κέντρο και το Πρόγραμμα Κοινωνικής Επανένταξης, με έδρα τον Πύργο.

Με τη λειτουργία των δύο νέων Πολυδύναμων Κέντρων και της Κινητής Μονάδας, το ΚΕΘΕΑ ΚΥΤΤΑΡΟ-ΟΞΥΓΟΝΟ είναι σε θέση να προσφέρει υποστήριξη προσαρμοσμένη στις ανάγκες ανθρώπων με διαφορετικά είδη εθισμού αλλά και διαφορετικό βαθμό εμπλοκής με το πρόβλημα.

Τα Πολυδύναμα Κέντρα Καλαμάτας και Ναυπλίου και η Κινητή μονάδα χρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Πελοπόννησος 2014-2020.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:

Πολυδύναμο Κέντρο Περιφέρειας Πελοποννήσου με έδρα το Ναύπλιο
Κινητή Μονάδα Περιφέρειας Πελοποννήσου με έδρα το Ναύπλιο
Διεύθυνση: Άργους 107 & Αιγίου, Ναύπλιο Αργολίδας, τηλ. 27520-25083
Ωράριο λειτουργίας: Καθημερινά (εκτός ΣΚ), 08:00-17:00

Πολυδύναμο Κέντρο Περιφέρειας Πελοποννήσου με έδρα την Καλαμάτα
Διεύθυνση: Αιπύτου 10, Καλαμάτα, τηλ. : 27210-86967
Ωράριο λειτουργίας: Καθημερινά (εκτός ΣΚ), 08:00-17:00