ΨυχαγωγίαΑρχείο

Τα εντυπωσιακά κατορθώματα του Τρομάρα στο Ναύπλιο (Video)

Ο τελευταίος Έλληνας μασίστας, και ένας από τους ελάχιστους του είδους γεννήθηκε σε ένα μικρό χωριό με θέα την Λίμνη Τριχωνίδα, την Αγία Σοφία στην Αιτωλοακαρνανία. Ο λόγος για τον δυναμικό παλαιστή Γιώργο Τρομάρα.

Απο πολύ μικρή ηλικία έδειξε την κλίση του στην πάλη και στην μυική δύναμη. Έχει χαρακτηριστεί ως ο σύγχρονος Ηρακλής, καθώς εκτός απο πρωτοπαλαιστής καταφέρνει και πράγματα ανθρωπίνως ακατόρθωτα. Μερικά εξ’ αυτών είναι το λύγισμα χοντρών σιδερικών, σπάσιμο χοντρών αλυσίδων, σήκωμα αυτοκινήτων, άνοιγμα ελατηρίων άνω των 400 κιλών με τα δόντια, ακόμα και τράβηγμα αμαξοστοιχίων.

Τα παιδικά του χρόνια όπως έχει πει και ο ίδιος ήταν δύσκολα, η αγάπη του όμως για το άθλημα τον ανέδειξε γρήγορα ως το νέο Έλληνα Ηρακλή. Ο Γιώργος Τρομάρας είναι ο συνεχιστής των λαικών ηρώων Κουταλιανού και Σαμψών. Είναι παντρεμένος και έχει ένα γιό τον Κώστα, ο οποίος ακολουθεί τα χνάρια του πατέρα του στο άθλημα, αν και δεν έγινε τελικά μασίστας.

Ο 73χρονος σήμερα Γιώργος Τρομάρας έχει παρουσιάσει χιλιάδες προγράμματα επίδειξης μυικής δύναμης στην Ελλάδα και σε πάνω απο 35 κράτη. Έχει παρουσιάσει προγράμματα σε μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου Πανελλαδικά, δίνοντας βάση πάντα στο ηθικό δίδαγμα.

Έπανηλειμμένα όταν παρουσιαζόταν ενώπιον νέων παιδιών, τόνιζε πάντα το «μακριά απο τσιγάρα και βλαβερές ουσίες και προπαντός απο τη μάστιγα του αιώνος, τα ναρκωτικά».

Η παρακάτω επίδειξη είναι από το Ναύπλιο την περίοδο 2003-2004, ενώ το ρεπορτάζ για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Mega (Από το 18:00′ και έπειτα), κάλυπτε ο εκδότης του «Αναγνώστη Πελοποννήσου» και του anagnostis.org Άκης Γκάτζιος. Αυτή δεν είναι η μοναδική φορά που ο Τρομάρας επισκέφθηκε την Αργολική πρωτεύουσα.

Το βίντεο είναι από τον Δημήτρη Ευσταθιάδη.