ΡεπορτάζΑρχείο

Ναύπλιο: Ο ξαφνικός θάνατος του Μεσονυχτίου στα Σαββατόβραδα του κορωνοϊού

Το παραμύθι με το γοβάκι της Σταχτομπούτας θυμίζει η μετάβαση από τη ζωντάνια του Σαββατόβραδου στην έρημη πόλη.

12.20 π.μ. Τα γκαρσόνια στα μπαράκια της Παλιάς Πόλης στο Ναύπλιο, αλλά και στις ταβέρνες που είναι ακόμα γεμάτες αρχίζουν αγχωμένα να μαζεύουν τα πράγματα από τα τραπέζια και να εισπράττουν τους λογαριασμούς από τα γεμάτα με κόσμο τραπέζια.

12.30 π.μ. Ξαφνικός θάνατος στη διασκέδαση και την εστίαση. Τα μαγαζιά είναι άδεια από κόσμο και έχουν κλείσει οι πόρτες τουλάχιστον μέχρι τις 05.00 το ξημέρωμα.

…Εικόνες που άλλη εποχή θα θύμιζαν ταινία επιστημονικής φαντασίας. Λίγα λεπτά μετά την απαγόρευση λειτουργίας των καταστημάτων λόγω των μέτρων κατά του κορωνοϊού, τα γκαρσόνια, οι Djs και οι παραλίγο …ξενύχτηδες οδεύουν για τα σπίτια τους. 

Οι μουσικές έχουν σταματήσει να ακούγονται, τα ποτά έχουν σταματήσει να ρέουν, τα χαμόγελα από τις παρέες απομακρύνονται.

 

12.40 π.μ.   Η άλλοτε πολύβουη Παλιά Πόλη του Ναυπλίου έχει ησυχάσει. Λιγοστοί έχουν ξεμείνει να περπατούν στους έρημους πλέον δρόμους, κάποιοι συνεχίζουν στα παγκάκια, ένα ζευγάρι κάνει κούνια στην παιδική χαρά, κάποιοι πιτσιρικάδες πάνε προς το φάρο.

Τα μέτρα του δεύτερου κύματος του κορωνοϊού θυμίζουν πολύ το lockdown της άνοιξης και στο Ναύπλιο. Μέτρα που αλλάζουν τις συνήθειες του κόσμου που σταματάει υποχρεωτικά το ξενύχτι, τον γνωστό ελληνικό τρόπο διασκέδασης και αναζητεί άλλα μονοπάτια για να περνάει τον ελεύθερο χρόνο του με προσοχή στην μετάδοση του φονικού ιού.

Η Αργολίδα, όπως είναι γνωστό αυτές τις ημέρες βρίσκεται στο 2ο επίπεδο βαμμένη με κίτρινο χρώμα στο Χάρτη Υγειονομικής προστασίας.

Φωτορεπορτάζ