ΕλλάδαΑρχείο

Ο Αρκάς υφυπ. Εξωτερικών τίμησε διαδικτυακά τον Μάικλ Δουκάκη

Στην τελετή απονομής του παρασήμου του Ανώτερου Ταξιάρχη του Τάγματος της Τιμής στον ομογενή Μάικλ Δουκάκης (Michael Dukakis) συμμετείχε το Σάββατο 24/10 διαδικτυακά ο υφυπουργός Εξωτερικών Κωνσταντίνος Βλάσης.

Την τελετή οργάνωσε το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Βοστώνη, ενώ την παρασημοφόρηση, η οποία έλαβε χώρα στην οικία του κ. Δουκάκης, πραγματοποίησε, εκ μέρους της Προέδρου της Δημοκρατίας, κα Κατερίνας Σακελλαροπούλου, η πρέσβης της Ελλάδας στις Ηνωμένες Πολιτείες, κα Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου.  

Στην παρέμβασή του, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Βλάσης συνεχάρη τον κ. Δουκάκης για τη δράση του στην αμερικανική πολιτική σκηνή και στην εκεί ομογενειακή ζωή, καθώς και για την στήριξή του στην προώθηση των εθνικών δικαίων μας. Τόνισε, επίσης, ότι η συνολική πορεία του στον δημόσιο βίο των ΗΠΑ, έχοντας πάντα στραμμένο το βλέμμα στην Ελλάδα, αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση και πηγή έμπνευσης για τις νεότερες γενιές αποδήμων, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του γραφείου του υφυπουργού.

Ο κ. Δουκάκης αποτελεί εξέχουσα προσωπικότητα της αμερικανικής πολιτικής ζωής, καθώς υπήρξε ο μακροβιότερος Κυβερνήτης στην ιστορία της Μασαχουσέτης και ήταν υποψήφιος των Δημοκρατικών για την Προεδρία των ΗΠΑ το 1988. Ως μέλος της Ελληνοαμερικανικής κοινότητας, ανέπτυξε σημαντικές φιλανθρωπικές, κοινωνικές και εκπαιδευτικές δράσεις.