ΚοινωνίαΑρχείο

Αντιφασιστικό Μέτωπο Αργολίδας: Να ξηλωθεί το αίσχος στην Ασίνη που τιμά ταγματασφαλίτες

Το Αντιφασιστικό Αντιρατσιστικό Μέτωπο Αργολίδας με αφορμή την Εθνική Επέτειο του ΟΧΙ αναφέρεται σε ένα μνημείο που υπάρχει στην Ασίνη, το οποίο ζητά να ξηλωθεί  γιατί «βιάζει την ιστορική αλήθεια».

Μνημείο στην Ασίνη

 

Όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση:

«Τα χρόνια της φασιστικής κατοχής της χώρας 1941-1944, αποτελούν και σήμερα ακόμη θέμα «ταμπού» για το ελληνικό κράτος:

Η συνεργασία των κρατικών σωμάτων ασφαλείας (χωροφυλακή, αστυνομία πόλεων κτλ) με τις δυνάμεις κατοχής, οι δωσιλογικές ελληνικές κυβερνήσεις (Τσολάκογλου, Λογοθετόπουλος, Ράλλης), η απουσία από τον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα των αστικών κομμάτων, οι ελληνικές φιλοναζιστικές οργανώσεις, η συμμετοχή Ελλήνων στα προδοτικά «Τάγματα Ασφαλείας» υπό τις διαταγές των Γερμανών, ο μαυραγοριτισμός και η διασύνδεση όλων των παραπάνω προκειμένου να χτυπήσουν την ένοπλη Αντίσταση του ΕΑΜ όπου ήταν οργανωμένη η συντριπτική πλειοψηφία του λαού αποτελούν στοιχεία που πρέπει να αποκρυφτούν ή να διαστρεβλωθούν.

Στον βιασμό της ιστορικής αλήθειας και στην αντιστροφή της πραγματικότητας συμβάλλουν ακόμη και σήμερα μνημεία όπως αυτό που βρίσκεται στο χωριό της Ασίνης:

  • Εδώ, στο ίδιο μνημείο συνυπάρχουν τα Τάγματα Ασφαλείας που πολεμούσαν για τον Χίτλερ με αυτούς που έδωσαν τη ζωή τους στο αλβανικό μέτωπο πολεμώντας τον.
  • Εδώ τιμώνται αυτοί που πουλήθηκαν στον κατακτητή για ένα συσσίτιο την ημέρα, όταν άλλοι έδιναν αυτοβούλως την ζωή τους στα εκτελεστικά αποσπάσματα και τα βουνά για την ελευθερία μας.
  • Εδώ εξυψώνονται σε ήρωες οι «Γερμανοτσολιάδες» και οι «Ταγματαλήτες» που κατέδωσαν στις αρχές κατοχής, σκότωσαν, λεηλάτησαν, βίασαν.
  • Εδώ επιβραβεύονται τα κατακάθια της ελληνικής κοινωνίας, η ρουφιανιά και η προδοσία.

Η ύπαρξη τέτοιων μνημείων στον δωσιλογισμό εξηγείται καθώς ενώ σε άλλες χώρες τους συνεργάτες του ναζισμού τους εκτελούσαν εδώ αποτέλεσαν την μεταπολεμική πολιτική εξουσία. Τέτοιων εποχών υπόλειμμα είναι και το αίσχος αυτό που βρίσκεται μάλιστα σε προαύλιο σχολείου και γι’ αυτό πρέπει να ξηλωθεί!

Η μνήμη των εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων θυμάτων του ναζισμού και των εκατομμυρίων σε όλη την Ευρώπη και τον κόσμο το απαιτεί!»