ΡεπορτάζΑρχείο

Εφιάλτης σε Μυκήνες, Ναύπλιο, Επίδαυρο και Κόρινθο. Πώς σπείρα «έγδυνε» αυτοκίνητα τουριστών

Ερχόντουσαν για να δουν τα αρχαία μας και έπεφταν θύματα κλοπής. Οργανωμένη σπείρα διαρρηκτών είχε βάλει στο μάτι τα οχήματα των επισκεπτών που ξεναγούνταν σε αρχαιολογικούς χώρους του Ναυπλίου, της Επιδαύρου, των Μυκηνών και της Κορίνθου διαπράττοντας τουλάχιστον 24 κλοπές και απόπειρες μέσα στον τελευταίο μήνα.

Μετά την τελευταία κλοπή στις Μυκήνες την περασμένη Κυριακή, συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ασφάλειας Άργους – Μυκηνών δύο άτομα και προσήχθησαν στην Ασφάλεια Ναυπλίου που διενεργούσε έρευνες για τις επανειλημμένες διαρρήξεις αυτοκινήτων.

Συγκεκριμένα όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Ναυπλίου, 24 περιπτώσεις κλοπών και απόπειρες κλοπών σε οχήματα, τα οποία ήταν σταθμευμένα σε αρχαιολογικούς χώρους του Ναυπλίου, της Επιδαύρου, των Μυκηνών και της Κορίνθου. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση συμμορίας καθώς και για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και απόπειρες αυτών, η οποία περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς.

Για τις υποθέσεις αυτές, κατηγορούνται δύο άτομα, ένας 30χρονος αλλοδαπός και ένας 63χρονος ημεδαπός, αντίστοιχα, οι οποίοι, προχθές (25.10.2020) το μεσημέρι, στις Μυκήνες Αργολίδας, εντοπίστηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άργους-Μυκηνών και στη συνέχεια συνελήφθησαν.

Κλοπές σε αρχαιολογικούς χώρους

 

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία από το Τμήμα Ασφάλειας Ναυπλίου, για σύσταση συμμορίας καθώς και για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και απόπειρες αυτών, η οποία περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς τους.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα, προέκυψε ότι κατά το εν λόγω χρονικό διάστημα, σε αρχαιολογικούς χώρους του Ναυπλίου, της Επιδαύρου, των Μυκηνών και της Κορίνθου, διέπραξαν συνολικά 3 περιπτώσεις αποπειρών κλοπών και 21 περιπτώσεις κλοπών σε οχήματα, όπου αφαίρεσαν χρήματα, λίρες Αγγλίας, ηλεκτρονικές συσκευές, προσωπικά έγγραφα κ.ά., μέρος των όποιων βρέθηκαν και αποδόθηκαν.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ναυπλίου, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Ναυπλίου, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη και άλλων παρόμοιων αδικημάτων, καθώς και για την ταυτοποίηση των αγνώστων δραστών.

Τα φαινόμενα κλοπών σε πάρκινγκ αρχαιολογικών χώρων δεν είναι καινούρια καθώς ανάλογες περιπτώσεις έχουν εκτυλιχθεί και τα προηγούμενα χρόνια με τους κλέφτες των αυτοκινήτων να έχουν γίνει φόβος και τρόμος για ανυποψίαστους τουρίστες.

 

Κεντρική φώτο από παλαιότερη κλοπή στον αρχαιολογικό χώρο Μυκηνών.