Βιβλιοφάγοι σε Κοιλάδα και Πορτοχέλι

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κρανιδίου και η Δημοτική Βιβλιοθήκη Ερμιόνης «Απόστολος Γκάτσος», σε συνεργασία με τους Προέδρους των κοινοτικών καταστημάτων του Δήμου Ερμιονίδας έχουν ξεκινήσει εκστρατεία δημιουργίας μικρών βιβλιοθηκών με σκοπό την προώθηση της φιλαναγνωσίας, την καλλιέργεια της αναγνωστικής απόλαυσης και την ενίσχυση των υπηρεσιών των βιβλιοθηκών του Δήμου.

Οι βιβλιοθήκες είναι δανειστικές και ο εμπλουτισμός τους θα γίνεται από αγορές ή δωρεές. Οι τίτλοι Θα προέρχονται από όλες τις θεματικές κατηγορίες μεταξύ των οποίων και υλικό που αφορά την τοπική βιβλιογραφία.

Μετά από τη δημιουργία της 1ης μικρής βιβλιοθήκης στην κοινότητα της Κοιλάδας, η επόμενη κοινοτική βιβλιοθήκη θα είναι στο Πορτοχέλι.

Όπως ενημερώνει ο πρόεδρος του Ν.Π.Κ.Π.Α.Π.Π Δαμιανός Κουτούβαλης, με τις συνεργασίες του Προέδρου της κοινότητας Πορτοχελίου Κόκκαλη Κων/νου καθώς και της εκπροσώπου του Συλλόγου «ΦΑΡΟΣ» Αίγλης Μπίνια, προετοιμάζεται χώρος στο κτήριο Μίληση, με σκοπό τη δημιουργία της 2ης κοινοτικής βιβλιοθήκης 

Η παραπάνω δράση υποστηρίζεται και υλοποιείται από το Αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Ερμιονίδας.