ΚοινωνίαΑρχείο

Μέτρα για κορωνοϊό: Lockdown στην εστίαση και μάσκα παντού προ των πυλών

Ολικό κλείσιμο της εστίασης και στις «πορτοκαλί» περιοχές, εκτός από τις «κόκκινες» που ισχύει ήδη, αναμένεται να ανακοινώσει αύριο η κυβέρνηση, στο πακέτο των μέτρων για την ανάσχεση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Τα μέτρα θα ανακοίνωνε σήμερα με διάγγελμά του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ωστόσο ο ισχυρός σεισμός στη Σάμο άλλαξε τις προτεραιότητες και έτσι οι ανακοινώσεις για τον κορωνοϊό που σήμερα κατέγραψε νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων με 1690, αναβάλλονται για το απόγευμα του Σαββάτου.

Το μέτρο του lockdown στην εστίαση θα περιλαμβάνει την Αττική που βρίσκεται στο επίπεδο συναγερμού 3 (πορτοκαλί). Δεν θα περιλαμβάνει όμως την Πελοπόννησο όπου οι περισσότεροι νομοί, πλην δύο που είναι στο «πράσινο», βρίσκονται στο «κίτρινο» (επίπεδο 2). 

Παράλληλα, πληθαίνουν τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, ανεξαρτήτως επιπέδου συναγερμού, δηλαδή και στην Πελοπόννησο, όπως είχαμε αναφέρει κι’ εμείς σε προηγούμενο δημοσίευμά μας που προανήγγειλε πιθανές εξελίξεις, τουλάχιστον σε ότι αφορά τις «κίτρινες» περιοχές.