Site icon Αρχείο anagnostis.org

Σημαντικές ζημιές στη Σάμο από το Σεισμό! Άνοιξε στα δύο η Εκκλησία της Κοιμήσεως Θεοτόκου

Σάμος Σεισμός

Αρκετές ζημιές έχουν προκληθεί στο νησί της Σάμου από το σεισμό που χτύπησε λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι, και φόβισε μεταξύ άλλων το Ναύπλιο και το Άργος. Οι πρώτες εικόνες που φτάνουν δείχνουν αρκετά κτήρια γκρεμισμένα με κυρίαρχο το ναό της Κοιμήσεως Θεοτόκου που άνοιξε στα δύο!

Σύμφωνα μάλιστα με το δήμαρχο Δυτικής Σάμου, Αλέξανδρο Λυμπέρη, αναφέρθηκε τραυματισμός πολίτη μετά την πτώση τοίχου.

 

Το επίκεντρο εντοπίζεται βόρεια της Σάμου, σε θαλάσσιο χώρο και το εστιακό βάθος σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες είναι μικρότερο των 10 χιλιομέτρων, πρόκειται δηλαδή για επιφανειακό σεισμό.

Ο Εγκέλαδος που χτύπησε 18 χιλιόμετρα βόρεια βορειοδυτικά της Σάμου κι έγινε αισθητός σε όλη σχεδόν την ηπειρωτική χώρα είχε μέγεθος 6,9 ρίχτερ σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο. Ο σεισμός διήρκησε 15 δευτερόλεπτα και έγινε αισθητός από την Κρήτη μέχρι και την Αθήνα. Από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο το μέγεθος του σεισμού αναφέρεται στα 6,7 ρίχτερ.

Μετά τον σεισμό μικρής έντασης τσουνάμι «χτύπησε» τη Σάμο.

 

Η ισχυρότατη δόνηση που είχε διάρκεια, έγινε αισθητή σε όλη την Ελλάδα, αλλά και στην Τουρκία, τη Βουλγαρία, την Αλβανία.

 

Οι πρώτες εικόνες που φτάνουν από την Τουρκία και συγκεκριμένα από τη Σμύρνη, δείχνουν μεγάλες καταστροφές στη γείτονα χώρα. 

 

Exit mobile version