ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας: Τι κάνει η 6η Υ.Π.Ε.;

Ο Toμέας Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αργολίδας σχολιάζει τα παρακάτω αναφορικά με την πανδημία του κορωνοϊού:

«Mε την πανδημία στη χώρα μας να βρίσκεται πλέον εκτός ελέγχου πριν καν έρθει ο Νοέμβρης, η κυβέρνηση εξακολουθεί να δείχνει αμετροέπεια παραμένοντας πιστή στις “εμμονές” της. Xωρίς ίχνος υπευθυνότητας, κάνει τα αδύνατα δυνατά να ενισχύσει την οικονομική και κοινωνική κρίση που βρίσκεται στο προσκήνιο.

Η εκθετική αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες μέρες, επιτάσσει τη λήψη έκτακτων μέτρων ώστε να μην οδηγηθούμε σε ένα νέο lock down που θα αποβεί καταστροφικό για την ελληνική κοινωνία. Αντί αυτού, η κυβέρνηση, κάθε άλλο παρά εργάζεται προς αυτή την κατεύθυνση. Αντιθέτως, αποφασίζει να αντιμετωπίσει το 2ο κύμα της πανδημίας, μοιράζοντας νέα δωράκια 2 εκατ. ευρώ στα κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας ενώ επιμένει ότι η “ατομική ευθύνη” που θα επιδείξει ο καθένας μας το επόμενο διάστημα θα καθορίσει και την πορεία της πανδημίας.

Με το φόβο της τεράστιας επερχόμενης οικονομικής ύφεσης και την εκτίναξη της ανεργίας, που ήδη έχουν κάνει εμφανείς τις επιπτώσεις τους από την 1η φάση της πανδημίας, η κυβέρνηση εξακολουθεί να μην έχει την πολιτική βούληση να πάρει μέτρα που θα στηρίζουν την ελληνική κοινωνία. Επειδή όμως δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια ανοχής, πρέπει άμεσα να σταματήσει τα παιχνίδια εντυπωσιασμού. Απαιτείται αύξηση της επιδημιολογικής επιτήρησης, με διενέργεια test για τα οποία πρέπει να υπάρξει μέριμνα αποζημίωσης ώστε να μην επιβαρύνονται οι πολίτες. Είναι αναγκαία τώρα η ουσιαστική αξιοποίηση της ΠΦΥ και των ΤΟΜΥ ώστε να αποτελέσουν ανάχωμα ροών προς τα Νοσοκομεία και ταυτόχρονα να συμβάλουν στη διαχείριση της κοινής νοσηρότητας του πληθυσμού.

Είναι ώρα για γενναίες πολιτικές αποφάσεις και όχι ψεύδη και τακτικισμούς. Η ΝΔ πρέπει να σταματήσει την καταστροφική της πολιτική. Η ανάσχεση του 2ου κύματος της πανδημίας δε μπορεί να επιτευχθεί αν δε ληφθούν εδώ και τώρα ουσιαστικά μέτρα για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Μόνο που μέχρι τώρα, αυτό δε φαίνεται να είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης η οποία συνεχίζει να δρα είς βάρος της ελληνικής κοινωνίας. Η πανδημία όμως δε μπορεί να είναι άλλοθι για πολιτικές που διαλύουν την ελληνική κοινωνία. Πολιτικές τέλος που οδηγούν σε πτώχευση και οικονομική καταστροφή χιλιάδες ανθρώπους, νοικοκυριά, εργαζόμενους, επιχειρήσεις, θα μας βρουν απέναντι.

Τέλος ρωτάμε: Τι κάνει η 6η Υ.Π.Ε.;

α) Γιατί δεν ολοκληρώνει τις κρίσεις των γιατρών (20) για το Νοσοκομείο Αργολίδας (μονάδες Άργους – Ναυπλίου);

β) Γιατί δεν προκηρύσσει τις κενές θέσεις μονίμων γιατρών και νοσηλευτών των Κέντρων Υγείας και ΤΟ.Μ.Υ.  Άργους, Ναυπλίου;

γ) Γιατί δεν συντονίζει τις πρωτοβάθμιες δομές υγείας των πόλεων (Κ.Υ., ΤΟ.Μ.Υ., Ε.Ο.Δ.Υ., δημοτικές δομές υγείας) για την πληρέστερη και αποτελεσματικότερη πραγματοποίηση των τέστ  COVID στον νομό;

δ) Γιατί δεν ενισχύει ουσιαστικά την υπηρεσία δημόσιας υγείας της περιφέρειας Πελοποννήσου που έχει να επιδείξει θετικό έργο στο παρελθόν στην αντιμετώπιση επιδημιών (Ιός Νείλου, ελονοσία);

ε) Γιατί δεν συντονίζει τους επαγγελματικούς και εργατικούς φορείς των πόλεων, αναλαμβάνοντας τα έξοδα για την διανομή και την παροχή δωρεάν προσωπικών μέτρων προστασίας, δεδομένης της οικονομικής κρίσης και των οικονομικών δυνατοτήτων των εργαζομένων και επαγγελματιών;

στ) Γιατί δεν ενισχύει με επικουρικό νοσηλευτικό προσωπικό, άμεσα τις Μ.Α.Φ. που προτίθεται να δημιουργήσει από όσο γνωρίζουμε στο Γενικό Νοσοκομείο Αργολίδας;»