ΡεπορτάζΑρχείο

Κορωνοϊός: Ο ΕΟΔΥ εσπευσμένα στο Λεωνίδιο λόγω θετικών κρουσμάτων σε καφετέρια

Δίνουν και παίρνουν οι συζητήσεις στο όμορφο Λεωνίδιο μετά τον εντοπισμό δύο θετικών κρουσμάτων κορωνοϊού σε γνωστό καφέ της κωμόπολης.

Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ έχει καταφθάσει εσπευσμένα στην πρωτεύουσα του Δήμου Νότιας Κυνουρίας για να εξετάσει επαφές των δύο ασθενών από το φιλικό και συγγενικό περιβάλλον, καθώς και από την πελατεία του μαγαζιού, στα πλαίσια της προβλεπόμενης από το σε αυτές τις περιπτώσεις ιχνηλάτησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για μία κοπέλα που απασχολείται στο σέρβις του καταστήματος και έναν ιδιοκτήτη της επιχείρησης. Σύμφωνα με το arcadiaportal.gr θετικοί βρέθηκαν δύο ιδιοκτήτες του καταστήματος.

Στο άκουσμα ότι τα τεστ στα οποία υποβλήθηκαν οι δυο τους βρέθηκαν θετικά στον Covid-19, το κατάστημα έκλεισε μέχρι νεωτέρας, πραγματοποιήθηκε απολύμανση και ενημερώθηκαν προσωπικό και πελάτες, αν και τα νέα έτσι κι’ αλλιώς είχαν κυκλοφορήσει ήδη.

Και οι δύο ασθενείς βρίσκονται σε κατ’ οίκον καραντίνα, ενώ το ίδιο προβλέπεται να γίνει και με όσες επαφές τους υποβληθούν σε τεστ, τουλάχιστον μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα.

Να σημειωθεί πως στο Λεωνίδιο και αυτή την περίοδο βρίσκονται αναρριχητές από διάφορες χώρες της Ευρώπης και του κόσμου, καθώς αποτελεί αγαπημένο προορισμό γι’ αυτό το σπορ, με τις υποψίες των ντόπιων να στρέφονται προς αυτή την κατεύθυνση.

Η είδηση έχει αναστατώσει θαμώνες και κατοίκους της περιοχής που μαζεύονται στα σπίτια τους, με εξαίρεση τις νεαρότερες ηλικίες. Χαρακτηριστική μάλιστα ήταν η εικόνα το Σαββατόβραδο στα καταστήματα εστίασης και τα μπαρ, όπου η κίνηση ήταν αρκετά περιορισμένη.