ΚόσμοςΑρχείο

Θαύμα στην Τουρκία: Τρίχρονο κοριτσάκι ανασύρθηκε ζωντανό μετά από 65 ώρες στα ερείπια

Μετά από 65 ολόκληρες ώρες που έμεινε εγκλωβισμένο ένα τρίχρονο κοριτσάκι βγήκε τελικά ζωντανό από τα συντρίμμια σε προάστιο της Σμύρνης. Η ανάσυρση της μικρής σκόρπισε συγκίνηση και ανακούφιση ενώ παράλληλα ενίσχυσε τις ελπίδες και για άλλους επιζώντες. 

Βίντεο από τη στιγμή του απεγκλωβισμού ανέβασε στο Twitter ο υπουργός Υγείας της Τουρκίας, Φαρετίν Κοτσά, σημειώνοντας ότι η διάσωση του κοριτσιού ενισχύει την ελπίδα του τουρκικού λαού και εκφράζοντας ευγνωμοσύνη για τον αγώνα που έδωσαν τα σωστικά συνεργεία.

 

Σύμφωνα με τη Γενί Σαφάκ, η μικρούλα Ελίφ Περινσέκ είναι το 106ο άτομο που ανασύρθηκε ζωντανό από τα ερείπια. Μετά τη διάσωσή του, το τραυματισμένο κοριτσάκι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ενώ ο Μεχμέτ Γκουλούογλου, επικεφαλής της Υπηρεσίας Διαχείρισης Καταστροφών και Έκτακτων Αναγκών της Τουρκίας, εξέφρασε την ικανοποίησή του για αυτήν την εξέλιξη στο Τwitter.

Όπως αναφέρει η τουρκική εφημερίδα, η μητέρα της Ελίφ, μαζί με τα 10χρονα δίδυμα παιδιά της και τον 7χρονο γιο της Ουμούτ είχαν απεγκλωβιστεί από τα ερείπια περίπου 23 ώρες μετά την καταστροφική δόνηση.

Δυστυχώς όμως αργότερα ο Ουμούτ υπέκυψε στα τραύματά του, ενώ τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας εξακολουθούν να νοσηλεύονται.

Στο μεταξύ, όπως ενημέρωσε η τουρκική υπηρεσία αντιμετώπισης καταστροφών (AFAD), ο  -ακόμη προσωρινός- απολογισμός των θυμάτων του σεισμού 6,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στο Αιγαίο στην επαρχία της Σμύρνης (Ιζμίρ) της Τουρκίας έφθασε σήμερα το πρωί τους 76 νεκρούς.

Πέρα από τους 76 ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους, άλλοι 962 άνθρωποι τραυματίστηκαν. Οι 219 «παραμένουν στα νοσοκομεία» όπου εισήχθησαν, ενώ 743 έλαβαν εξιτήρια, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Update: Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση λίγη ώρα μετά την ανάσυρσή του από τα συντρίμμια, το τρίχρονο κοριτσάκι δεν τα κατάφερε και κατέληξε στο νοσοκομείο όπυο και διακομίστηκε. Ακόμα, μια 9χρονη ανασύρθηκε νεκρή, όπως και δύο ακόμα γυναίκες που ήταν μαζί τους.