Site icon Αρχείο anagnostis.org

Τηλεκπαίδευση: Με κανονικό πρόγραμμα θα λειτουργούν τα Γυμνάσια και Λύκεια

Μάσκες σχολεία

Από Δευτέρα 9 Νοεμβρίου κλείνουν όλα τα Γυμνάσια και τα Λύκεια της χώρας, στο πλαίσιο των νέων μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού και του νέου καθολικού lockdown που θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Νοεμβρίου. 

Στο διάγγελμά του ο πρωθυπουργός, ανακοίνωσε ωστόσο πως θα παραμείνουν ανοιχτοί παιδικοί σταθμοί, νηπιαγωγεία, τα δημοτικά και τα ειδικά σχολεία.

«Από τις 6 το πρωί του Σαββάτου» ανακοίνωσε ο κ. Μητσοτάκης, «μπαίνουμε σε lockdown για τρεις εβδομάδες, που θα μοιάζει αλλά δεν θα είναι ίδιο με αυτό του Μαρτίου. Επανενεργοποιούνται τα SMS, ανοιχτά σουπερ μάρκετ και δομές υγείας» υπογράμμισε. Νηπιαγωγεία, δημοτικά και σχολεία ειδικής αγωγής θα μείνουν ανοιχτά. Κλειστά τα γυμνάσια και τα λύκεια, που θα λειτουργήσουν σε καθεστώς τηλεκπαίδευσης.

Με τηλεκπαίδευση τα μαθήματα

Ανατρέποντας την πρώτη φάση, οι ειδικοί εισηγήθηκαν και η κυβέρνηση αποφάσισε  το αντίθετο από αυτό που είχαν προτείνει την άνοιξη, δηλαδή να παραμείνουν ανοιχτά τα νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία. 

Η εισήγηση αυτή, των ειδικών βασίζεται στο ότι αναπτύσσεται κινητικότητα γύρω από τα σχολεία από τους μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου. Δηλαδή μπαίνουν σε λεωφορεία, κάθονται γύρω από το σχολείο και γενικότερα αναπτύσσουν δραστηριότητες μετά τη λήξη του μαθήματος. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία, δεν διαπιστώθηκε μεγάλη διασπορά του ιού εντός του σχολικού ωραρίου, καθώς τηρούνται όλα τα μέτρα ασφαλείας από εκπαιδευτικούς και μαθητές.

Στις εκπαιδευτικές δομές που κλείνουν, τα μαθήματα θα συνεχιστούν με τη μέθοδο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης (τηλεκπαίδευση). Η ύλη θα προχωρά κανονικά σύμφωνα με το ωρολόγιο πρόγραμμα των σχολείων, ενώ στα πανεπιστήμια τα μαθήματα θα παραδίδονται επίσης με τηλεκπαίδευση. 
 

Exit mobile version