ΡεπορτάζΑρχείο

Δεν καταλαβαίνουν από lockdown οι κροίσοι στο Ναύπλιο

Ένα υπερπολυτελές γιοτ έκανε την εμφάνισή του χθες στο Ναύπλιο, μαγνητίζοντας τα βλέμματα των περαστικών. Το Cocoa Bean που έχει δέσει στο «Π» του λιμανιού.

Πρόκειται για ένα σκαρί 74 μέτρων, με σημαία Νήσων Κέιμαν, το οποίο έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει 12 άτομα σε 6 υπερπολυτελείς καμπίνες.

Άγνωστο παραμένει γιατί οι Σαουδάραβες ιδιοκτήτες του επέλεξαν αυτή την ιδιαίτερη περίοδο να επισκεφθούν τη χώρα και αν πρόκειται για ταξίδι αναψυχής ή αν ήρθαν εδώ για επαγγελματικό λόγο.

Μάλιστα το σκάφος διανυκτέρευσε στο Ναύπλιο, ενώ από το πρωί του Σαββάτου τίθεται σε εφαρμογή το καθολικό lockdown.

 

Ο Ali Ghandour και η γυναίκα του Maha Al Juffali δεν είναι τυχαίοι στη χώρα τους, καθώς προέρχονται από εύπορες επιχειρηματικές οικογένειες με περιουσίες δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Ali Ghandour είναι χονδρέμπορος αρωμάτων, ιδιοκτήτης των Albani Perfumes με έδρα το Μαϊάμι.

Η οικογένειά του είναι ο ιδρυτής του Gandour & Sons. Η εταιρεία είναι κορυφαίος κατασκευαστής τροφίμων στη Μέση Ανατολή, τη Βόρεια Αφρική και την Ινδία. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1857. Και αρχικά ήταν κατασκευαστής μιας ποικιλίας σκληρών καραμελών, λουκουμιών και μαρζιπ προϊόντων που ξεκίνησε πουλώντας τα προϊόντα από ένα εργοστάσιο-κατάστημα στη Βηρυτό του Λιβάνου. Σήμερα η Gandour προσφέρει μια μεγάλη γκάμα προϊόντων, όπως μπισκότα, κέικ, σοκολάτες,  καραμέλες, σνακ, γκοφρέτες και μαγειρικά έλαια. Ο Gandour απασχολεί περισσότερους από 3.000 υπαλλήλους.

 

Η Maha Al Juffali είναι κόρη του αείμνηστου Sheikh Ahmed bin Abdullah Al-Juffali, ιδρυτή των E. A. Juffali και Brothers.

Η εταιρεία δραστηριοποιείται σε πολλούς επιχειρηματικούς τομείς όπως η αυτοκινητοβιομηχανία. Είναι ο αποκλειστικός διανομέας επιβατικών αυτοκινήτων Mercedes-Benz στο Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας και ηγέτης της αγοράς στα συστήματα κλιματισμού στη χώρα. Η εταιρεία δραστηριοποιείται επίσης στις ασφαλιστικές υπηρεσίες και στην τεχνολογία. Αντιπροσωπεύουν τη Siemens και τον Eriksson.