ΡεπορτάζΑρχείο

Πάτρα: Έκτροπα σε πορείες – Έκαψαν το αυτοκίνητο του βουλευτή Ι. Φωτήλα

Αντικείμενο εμπρηστικής επίθεσης έγινε το αυτοκίνητο του βουλευτή Αχαϊας της ΝΔ Ιάσονα Φωτήλα, ενώ βρισκόταν σταθμευμένο έξω από το σπίτι του. Ο βουλευτής, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ άκουσε κάποια στιγμή την έκρηξη και βγήκε να δει τι συμβαίνει, ανακαλύπτοντας την επίθεση στο αυτοκίνητό του. 

Σύμφωνα με τους περίοικους την επίθεση πραγματοποίησαν τέσσερις κουκουλοφόροι, ενώ όπως προσθέτει ο βουλευτής ότι τον ενημέρωσαν οι γείτονες: «ο ένας έριξε κάποιο υγρό στο αυτοκίνητο, ο δεύτερος έσπασε το τζάμι, ο τρίτος πέταξε στο εσωτερικό του οχήματος μία βόμβα μολότοφ και κατόπιν εξαφανίστηκαν».

Αυτοκίνητο Φωτήλα εμπρησμός

Ο Ιάσονας Φωτήλας τόνισε ότι «αυτές οι πράξεις φασισμού μάς δυναμώνουν και στο τέλος της ημέρας η δημοκρατία θα βγαίνει πάντα κερδισμένη».

Παράλληλα, επεσήμανε ότι «πρέπει να δώσουμε να καταλάβουν σε όλους αυτούς, που επιτέθηκαν προ ημερών στον πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου και σήμερα στο αυτοκίνητό μου, ότι δεν μπορούν πλέον να προβαίνουν ατιμώρητοι σε τέτοιες ενέργειες» προσθέτοντας ότι «η κυβέρνηση ήδη το κάνει αυτό».

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, το περιστατικό έγινε λίγο πριν ξεκινήσουν δύο πορείες στο κέντρο της Πάτρας, η μία από φοιτητές και η άλλη από κουκουλοφόρους.

φωτογραφία: tempo24