ΚοινωνίαΑρχείο

Αργολίδα: Σαν να μην έγιναν οι εκλογές για το ΠΥΣΠΕ. Από τους 759 δασκάλους ψήφισαν μόνο οι 12!

Με πλήρη αποτυχία στέφθηκαν οι ηλεκτρονικές εκλογές που αποφάσισε το Υπουργείο Παιδείας για τα Περιφερειακά Υπηρεσιακά Συμβούλια Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς το ποσοστό συμμετοχής ήταν εξευτελιστικό γι’ αυτούς που έθεσαν υποψηφιότητα αλλά και για την ίδια τη διαδικασία που επιλέχθηκε.

Στην Αργολίδα η αποχή των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στις ηλεκτρονικές εκλογές για το ΠΥΣΠΕ (Περιφερειακό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης), έφθασε στο 98,42%.

Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας Αντώνης Ντέμος, από τους 759 συνολικά εγγεγραμμένους ψήφισαν μόνο 12.

Σε ότι αφορά την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, εκεί τα πράγματα ήταν λίγο καλύτερα, αλλά και πάλι η αποχή ήταν πρωταθλήτρια των εκλογών. Οι καθηγητές της Αργολίδας που ψήφισαν για το ΠΥΣΔΕ (Περιφερειακό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης), φέρεται να έφθασαν τους 197 από τους 724 εγγεγραμμένους, δηλαδή η συμμετοχή σε αυτή την περίπτωση έφθασε το 27,2%.

Σε πανελλαδικό επίπεδο τα πράγματα δεν ήταν καλύτερα εκθέτοντας την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως. Σε κάποιες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, η συμμετοχή δεν ξεπέρασε το 5% επί του συνόλου των μελών, γεγονός που αποδεικνύει την αποτυχία και απονομιμοποίηση της διαδικασίας των ηλεκτρονικών εκλογών που επέβαλε το Υπουργείο Παιδείας και ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων από το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας, των παρατάξεων και των ομοσπονδιών.