ΚοινωνίαΑρχείο

Χάος πριν το lockdown: Τέτοιο μποτιλιάρισμα από Αθηναίους είχε να γίνει εδώ και 5 χρόνια! (Video)

Tελευταία μέρα ελεύθερης κυκλοφορίας πριν από το δεύτερο lockdown στην Ελλάδα, δημιουργήθηκε στην Αθήνα ένα απίστευτο μποτιλιάρισμα που όμοιό του είχε να εμφανιστεί μία πενταετία.

Βάσει στοιχείων της τροχαίας Αττικής ήταν η μέρα με την περισσότερη κίνηση στους δρόμους της Αθήνας τα τελευταία τουλάχιστον 5 χρόνια. Ένα μεγάλο μέρος από τα αυτοκίνητα που κατέκλυσαν τους δρόμους της πρωτεύουσας κατευθυνόταν στις εξόδους της πόλης προς Πελοπόννησο ή προς Εύβοια.

Η ομάδα Up Stories βρέθηκε στον Κηφισό και αποθανάτισε αυτή την στιγμή.

Παράλληλα δεκάδες χιλιάδες Αθηναίοι επέλεξαν την εξοχή για να περάσουν το διάστημα της δεύτερης καραντίνας και αυτό οδήγησε σε ένα μαζικό κύμα εξόδου προς την επαρχία που θύμιζε χριστουγεννιάτικη έξοδο.

Οι δρόμοι πλημμύρησαν από αυτοκίνητα, με τον Κηφισό να δέχεται τον μεγαλύτερο όγκο των οχημάτων. Η «μεγάλη φυγή» από την Αθήνα έγινε είτε με αυτοκίνητα, είτε με λεωφορεία που η πληρότητά τους άγγιξε ακόμα και το 100%.

Το Ναύπλιο ήταν μία από τις επαρχιακές πόλεις που γέμισαν από Αθηναίους που προτίμησαν να περάσουν την καραντίνα είτε σε εξοχικές κατοικίες που διατηρούν στην περιοχή, είτε στα πατρικά τους σπίτια, με τον αριθμό που έφθασε στην Αργολική πρωτεύουσα για μόνιμη διαμονή κατά το lockdown να ζαλίζει, ανησυχώντας τους ντόπιους για έξαρση των κρουσμάτων κορωνοϊού.

Μάλιστα όπως εκτίμησε ο δήμαρχος Ναυπλιεών Δημήτρης Κωστούρος, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό, αναμένεται αύξηση του πληθυσμού στην περιοχή μέχρι και 40%.