ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Η πανδημία, το lockdown και οι χρηματοδοτήσεις για το ΚΔΑΠ Ερμιονίδας

Tο lockdown ήδη ξεκίνησε στην Επικράτεια με αφορμή το δεύτερο κύμα της πανδημίας που έχει πλήξει την χώρα μας. Όλοι λοιπόν θα προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα που θα προκύψουν από τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου και θα επηρεάσει τη ζωή μας, την καθημερινότητά μας, με μεγάλες συνέπειες στην οικονομική δραστηριότητα της χώρας.

Η οικονομική συρρίκνωση – ύφεση είναι γεγονός που θα αγγίξει σε ποσοστό το 10% του ΑΕΠ. Το θέμα είναι πολύ σοβαρό, όμως αυτό που προέχει είναι η διασφάλιση της δημόσιας υγείας σύμφωνα με τις εξαγγελίες των ειδικών.

Όμως οι μικροί μας φίλοι δε θα έχουν τη δυνατότητα να χαρούν τις σύγχρονες κοινωνικές δομές που δημιουργήθηκαν τα τελευταία χρόνια στους Δήμους της χώρας και στο Δήμο Ερμιονίδας την προηγούμενη δημοτική περίοδο 2014-2019.

Ένα σημαντικό έργο της Πολιτείας με καθοριστικό ρόλο, με την ενεργοποίηση του κάθε Δήμου να ιδρύσει και να λειτουργήσει τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) στα όρια της Επικράτειάς του.

Κλείνουν τα ΚΔΑΠ την περίοδο του δεύτερου κύματος της πανδημίας, φυσικά υπάρχουν ερωτηματικά πως λειτουργούν τα Δημοτικά Σχολεία. Αυτό είναι ένα από τα παράξενα και τρελά που συμβαίνουν στις μέρες μας στην Ελληνική κοινωνία.

Θέλω να επισημάνω ότι μελετώντας τα στατιστικά στοιχεία της ΕΕΤΑΑ (Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Απασχόλησης) και μετά από επικοινωνία με έναν παλιό φίλο – συνεργάτη διαπίστωσα ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα ο Δήμος Ερμιονίδας με το Νομικό του Πρόσωπο καθυστερεί να απορροφήσει έγκαιρα τις χρηματοδοτήσεις για τη λειτουργία των ΚΔΑΠ και δεν έχει αναπτύξει όλες τις δυνατότητές του για να αξιοποιηθούν όλα τα προγράμματα υποστήριξης για τα ΚΔΑΠ.

Αυτό που θα ζητήσω είναι το αυτονόητο. Το lockdown κάποτε θα σταματήσει … Η κανονικότητα θα επιστρέψει … Απαιτείται να τρέξουμε, να υποστηρίξουμε τις κοινωνικές δομές, τα παιδιά του Δήμου Ερμιονίδας. Απαιτείται να απολαύσουμε την πλήρη λειτουργία των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης.

Οι καθυστερήσεις στην απορρόφηση κονδυλίων δεν πρέπει να συνεχιστούν, δεν έχουμε την πολυτέλεια να μην αξιοποιούμε έγκαιρα εθνικούς και Ευρωπαϊκούς πόρους.

Είμαι στη διάθεσή σας να ενεργοποιήσουμε όλους εκείνους οι οποίοι με την σειρά τους θα μας δώσουν τη δυνατότητα να λειτουργήσουν τα ΚΔΑΠ στην ολοκληρωμένη πλήρη ανάπτυξή τους.

ΤΑΣΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΠΡΟ.ΣΥ.ΕΡ