ΡεπορτάζΑρχείο

Lockdown: Σαββατόβραδο με εικόνες που σοκάρουν στο Ναύπλιο

Εικόνες που σοκάρουν από μια άδεια πόλη, που άλλες φορές τέτοια μέρα και τέτοια ώρα έσφυζε από κόσμο, καταγράφει ο φωτογραφικός φακός του anagnostis το Σαββατόβραδο στο Ναύπλιο.

Πολυσύχναστοι δρόμοι και σοκάκια με κλειστά καταστήματα δεν θυμίζουν καθόλου εικόνες του προηγούμενου Σαββάτου. Σκοτάδια παντού, ελάχιστοι άνθρωποι, κάποια αδέσποτα…

Χαρακτηριστικές είναι οι φωτογραφίες στην παραλία, με όλες τις καφετέριες κλειστές απέναντι από το Μπούρτζι: 

 

 

 

Ακόμα και η πλατεία Συντάγματος έρημη. Δεν κυκλοφορεί ψυχή… Τα πιτσιρίκια δεν παίζουν μπάλα απόψε, ούτε οι γονείς τους κάθονται  παραδίπλα απολαμβάνοντας τον καφέ ή το ποτό τους.

 

 

 

Σκοτάδια παντού, λες και είναι οι μεγάλες ώρες πριν το ξημέρωμα. Και όμως η λήψη των φωτογραφιών έγινε στις 8.30 το βράδυ! Η απειλή του προστίμου ύψους 300 ευρώ, ο φόβος μετάδοσης του ιού, αλλά και το μήνυμα της Πολιτικής Προστασίας το απόγευμα απέτρεψαν τον κόσμο ακόμα και να κάνει χρήση sms για να βγει λίγο. Ενθαρρυντικά ωστόσο είναι τα αποτελέσματα της σημερινής ανακοίνωσης του ΕΟΔΥ που δείχνουν ότι η Αργολίδα κατέγραψε μόλις 2 νέα κρούσματα. Δεν παύει όμως να ανησυχεί το νέο αρνητικό ρεκόρ με 34 θανάτους και 207 διασωληνωμένους Πανελλαδικά. 

Παρά την αύξηση του πληθυσμού στην Αργολίδα σε μεγάλο μάλιστα ποσοστό, λόγω της εντυπωσιακής μετακίνησης Αθηναίων που διατηρούν εξοχικές κατοικίες στην περιοχή, ελάχιστοι ήταν αυτοί που επέλεξαν να κινηθούν στην πόλη η οποία είναι έρημη. Οι Αθηναίοι που άφησαν το κλεινόν άστυ κλείστηκαν στα εξοχικά τους.

 

 

 

Σε αντίθεση με το πρωί που παρατηρήθηκε σχετικός συνωστισμός στη Λαϊκή Αγορά, με ηλικιωμένους που βγήκαν για να ψωνίσουν, από το μεσημέρι και μετά η πόλη άρχισε να αδειάζει με εντυπωσιακό ρυθμό.

Από το απόγευμα του Σαββάτου οι δρόμοι είναι άδειοι, ελάχιστοι κάνουν περίπατο με αθλητική ένδυση κυρίως χρησιμοποιώντας τον κωδικό 6 για σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου.

 

Στην κεντρική λεωφόρο Αμαλίας μια γυναίκα περπατά με γοργό βήμα, ενώ λίγοι ακόμα βγαίνουν από τα σκοτεινά σοκάκια.

 

 

 

Ίδια εικόνα και στην Πρόνοια, στην οποία τα τελευταία χρόνια παρατηρείται αυξημένη κίνηση ιδιαίτερα τα Σαββατόβραδα, αφού λειτουργούν πολλές ταβέρνες. Αυτό το Σαββατόβραδο όμως τίποτα δεν θυμίζει τα προηγούμενα.