ΡεπορτάζΑρχείο

Ναύπλιο: Πήραν φωτιά τα sms για το παζάρι μέσα στο lockdown

Η λαϊκή αγορά του Ναυπλίου δεν άλλαξε εικόνα με την προ – καραντίνας εποχή. Οι ανάγκες του κόσμου για ψώνια άναψε …φωτιά στα sms και τις χειρόγραφες βεβαιώσεις κυκλοφορίας με εκατοντάδες καταναλωτές να σπεύδουν για τα απαραίτητα του νοικοκυριού. Χαρακτηριστικό είναι ότι στην πλειοψηφία τους, οι καταναλωτές ήταν ηλικιωμένοι.

Η πόλη σήμερα Σάββατο παραμένει ζωντανή, παρότι τα καταστήματα είναι κλειστά.

 

Το πρωί του Σαββάτου και ενώ η χώρα ζει το δεύτερο lockdown οι πάγκοι ξεπουλούσαν αφού η απρόσμενη πελατεία έσπευσε να προμηθευτεί τα προϊόντα των παραγωγών. Η πόλη σήμερα Σάββατο παραμένει ζωντανή, παρότι τα καταστήματα είναι κλειστά.

 

Ο δήμος εδώ και μέρες είχε ανακοινώσει ότι η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των πάγκων των πωλητών ορίζεται σε 3 μέτρα με τον ενδιάμεσο χώρο κενό – ελεύθερο από αντικείμενα. Επίσης παραμένει υποχρεωτική η χρήση μάσκας για πωλητές και καταναλωτές.

Στους όρους λειτουργίας της λαϊκής αγοράς προβλέπεται ακόμα η απόσταση ενάμισι μέτρου μεταξύ των ατόμων και διασφάλιση μη σχηματισμού ουράς άνω των πέντε ατόμων, ενώ πωλητές και καταναλωτές οφείλουν  να συμμορφώνονται στις υποδείξεις του Επόπτη προκειμένου να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία της λαϊκής αγοράς.

 

 

Από την πλευρά του, ο δήμος έχει κάνει την επισήμανση ότι η μη συμμόρφωση στις προαναφερόμενες υποχρεώσεις  δύναται να επιφέρει από τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας  Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων την επιβολή του μέτρου της απαγόρευσης λειτουργίας της λαϊκής αγοράς.

 

 

 

Σε ότι αφορά την αστυνόμευση, είναι χαλαρή τουλάχιστον τις πρωινές ώρες της πρώτης μέρας του lockdown. Στις 10 το πρωί μόνο ένα περιπολικό του Λιμενικού βρισκόταν στο λιμάνι, το οποίο ήταν άδειο από κόσμο.  

Λιμενικό στο Ναύπλιο

 

Άλλωστε στην υπόλοιπη πόλη τα καταστήματα ήταν κλειστά, με κάποιους να πίνουν τον καφέ τους στα παγκάκια ή να κάνουν μοναχικές βόλτες.