ΚοινωνίαΑρχείο

Αλληλεγγύη για Όλους στις δομές της Κορίνθου

Η “αλληλεγγύη για όλους” βρέθηκε στην Κόρινθο την Παρασκευή 6/11 και μοίρασε είδη πρώτης ανάγκης, τρόφιμα και βρεφικά είδη σε ανθρώπους που ζουν σε δομές της περιοχής, είτε είναι μετανάστες, είτε φυλακισμένοι, είτε απλώς πολίτες που βρίσκονται σε δύσκολη οικονομική κατάσταση. 

Το Κέντρο Κράτησης Αλλοδαπών Κορίνθου, οι Φυλακές Ανηλίκων Κορίνθου, το Σωματείο Αλληλεγγύης και Προσφοράς Ξυλοκάστρου και άλλες δομές ήταν οι σταθμοί της διανομής ειδών προσωπικής υγιεινής, τροφίμων και βρεφικών ειδών.

Αλληλεγγύη για όλους στην Κόρινθο

 

Αλληλεγγύη για όλους στην Κόρινθο

 

Αλληλεγγύη για όλους στην Κόρινθο

 

Αλληλεγγύη για όλους στην Κόρινθο

 

Αλληλεγγύη για όλους στην Κόρινθο

 

Παράλληλα, με τη διανομή  έγιναν και παρεμβάσεις για την αποσυμφόρηση των δομών κράτησης και συζήτηση για μια κοινωνία αλληλεγγύης, όπου τα δικαιώματα των πιο ευάλωτων θα είναι δικαιώματα όλων.

Το παρόν στη δράση έδωσε και ο βουλευτής Κορινθίας ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Ψυχογιός, ο οποίος στις δηλώσεις του σημείωσε ότι «Με την Αλληλεγγύη για Όλους, με την αλληλεγγύη στον άνθρωπο! Τίποτε άλλο. 
Ούτε ποιος είναι, ούτε από πού είναι, ούτε αν είναι κρατούμενος, ούτε πώς βρέθηκε στην ανέχεια. Μόνο ότι είναι άνθρωπος και να ξεριζώσουμε τις αιτίες που οδήγησαν εκεί.Αυτό μετράει για μας τόσα χρόνια μέσα από τις δράσεις της Αλληλεγγύης για Όλους»!