ΚοινωνίαΑρχείο

Αργολίδα: Πώς θα πάνε τα παιδιά στο σχολείο εν μέσω lockdown. Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Δια ζώσης θα διεξαχθούν αύριο τα μαθήματα στα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία της Αργολίδας, καθώς και όλης της χώρας. Η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας Αικατερίνη Δουράνου ενημερώνει γονείς και κηδεμόνες ποια διαδικασία θα πρέπει να ακολουθηθεί κατά τη μετάβαση στα σχολεία των παιδιών.

Συγκεκριμένα διεκρινίζεται ότι θα λειτουργήσουν κανονικά τα Δημοτικά σχολεία, Νηπιαγωγεία, καθώς και οι δομές Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του νομού Αργολίδας, τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου. Οι μαθητές – μαθήτριες θα έχουν μαζί τους συμπληρωμένο το έντυπο που τους έχει δοθεί από τη σχολική τους μονάδα, ενώ αντίστοιχα οι συνοδοί τους θα πρέπει να αποστέλλουν με sms στο 13033, τον κωδικό 4 ή να έχουν μαζί τους το σχετικό έντυπο κατ΄εξαίρεσης μετακίνησης (επιλογή Β4).

Οι εκπαιδευτικοί οφείλουν να έχουν μαζί τους το έγγραφο που τους έχει χορηγήσει η υπηρεσία, καθώς και τη σχετική βεβαίωση της Διεύθυνσης της σχολικής μονάδας, σε περίπτωση μετακίνησης με κοινό όχημα προς και από τον τόπο εργασίας τους. Σχετική μέριμνα θα υπάρξει τη Δευτέρα σε συνεννόηση της Διευθύντριας Εκπαίδευσης με τον Αστυνομικό Διευθυντή για τις- τους εκπαιδευτικούς που δεν έχουν παραλάβει, για τεχνικούς λόγους, το έντυπο μετακίνησης από την υπηρεσία ή συμπληρώνουν το ωράριό τους σε δύο έως και πέντε σχολικές μονάδες.

Μέχρι και σήμερα 8 Νοεμβρίου πρωινά και ολοήμερα τμήματα δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων είναι ανοιχτά, καθώς δεν υπάρχουν αναφορές για θετικά κρούσματα σε Covid-19 στη μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα της Αργολίδας. Μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς, εργαζόμενοι καθαριότητας, συμβάλλουν ο καθένας και η καθεμιά με κάθε τρόπο, ακολουθώντας τα πρωτόκολλα υγείας,  προκειμένου για την ασφαλή παραμονή των παιδιών στο σχολείο. Εθελοντές Ιατροί και Επισκέπτριες Υγείας, σε συνεργασία με την Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων της ΔΠΕ Αργολίδας, συνεχίζουν τις δράσεις τους εντός σχολικών μονάδων, παρέχοντας επιστημονική ενημέρωση, ενώ καθημερινή και απρόσκοπτη είναι και η επικοινωνία με τις δημοτικές αρχές και τη Διεύθυνση Υγείας του νομού, προκειμένου για τη διευθέτηση θεμάτων υγείας, που απορρέουν από την εμφάνιση ύποπτων συμπτωμάτων ή την επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα μαθητή, μαθήτριας, εκπαιδευτικού.

Σε περίπτωση θετικού κρούσματος σε σχολική μονάδα και γνωμοδότησης για κλείσιμο τμήματος ή σχολείου, θα υπάρξει άμεση ενημέρωση των ενδιαφερομένων και σχετική ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της ΔΠΕ και στον ηλεκτρονικό τύπο της Αργολίδας.