ΚοινωνίαΑρχείο

Lockdown: Ξεσηκώθηκαν οι κυνηγοί της Λακωνίας!

“Στα κάγκελα” είναι οι κυνηγοί της Λακωνίας μετά την απόφαση να συμπεριληφθεί και το κυνήγι στις δραστηριότητες που απαγορεύονται την περίοδο του lockdown.  

Οι κυνηγοί εκφράζουν την έντονη δυσαρέσκειά τους η οποία επικεντρώνεται στο πρόσωπο του Προέδρου της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος,  κ. Γ. Αραμπατζή, για τον οποίον ζητούν να παραιτηθεί. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση των κυνηγετικών συλλόγων της Λακωνίας αναφέρει:

«Για άλλη μία φορά το κυνήγι στην χώρα μας απειλείται!!!!!!

Παρότι που σύμφωνα με τον Δασικό Κώδικα , η θήρα επιτρέπεται να ασκείται ως άθλημα, και είναι μοναχική δραστηριότητα που τελείται στην ύπαιθρο, δεν εξαιρέθηκε από τις απαγορεύσεις του ολικού lockdown.

Οι κυνηγοί στην χώρα μας δαπανούν τεράστια χρηματικά ποσά, για την  ανανέωση άδειας θήρας , για την εκτροφή κυνηγετικών σκύλων για τα  καύσιμα μετακίνησης, για αγορά όπλων και φυσιγγίων και τόσα άλλα , με μόνη τους ανταπόδοση τις μετρημένες επιτρεπόμενες ημέρες κυνηγίου, τις οποίες καλούνται να χάσουν, χωρίς αιτία.

 Η κυνηγετική δραστηριότητα δεν είναι επικίνδυνη για την μετάδοση του covid – 19, αυτό πρέπει να το κατανοήσουν οι υπεύθυνοι της πολιτικής προστασίας.

 Μεγάλο μερίδιο ευθύνης για και την απαγόρευση της άσκησης θήρας  φέρουν οι κυνηγετικές οργανώσεις με την καθυστερημένη αντίδραση των εκπροσώπων τους και την απουσία των απαιτούμενων ενεργειών που θα έπρεπε να είχαν γίνει από το καλοκαίρι, ώστε να διασφαλιστεί η άσκηση θήρας, σε περιπτώσεις ολικού lockdown, όπως συμβαίνει τώρα.

 Οι κυνηγετικοί σύλλογοι έρχονται αντιμέτωποι με τους Έλληνες κυνηγούς και τα λογικά ερωτήματά τους:

“Γιατί απαγορεύεται να πάω στο βουνό; Δεν είναι το κυνήγι άθλημα; Ο κυνηγετικός μου σκύλος δεν μπορεί να πάει στο βουνό; Δεν μπορώ να μετακινηθώ στο Νομό μου;”

 Τι θα απαντήσουμε Κύριοι; Τι θα τους πούμε;  Για ποιό λόγο έδωσαν τα χρήματά τους;

 Ύστερα από αυτό το φιάσκο και την ανικανότητα σωστής εκπροσώπησης των 170.000 κυνηγών, από τις Κυνηγετικές οργανώσεις, θεωρούμε δεδομένη  την παραίτηση του Προέδρου της Κ.Σ.Ε. κ. Γ. Αραμπατζή.

 Εκπροσωπώντας τα μέλη των συλλόγων μας μεταφέρουμε το αίτημά τους και ζητούμε να εξαιρεθεί το κυνήγι από τις απαγορεύσεις του ολικού lockdown.

 Οι Έλληνες κυνηγοί πάντα ακολουθούσαν τους Νόμους της Πολιτείας και σε αυτήν την περίπτωση θα συνεχίσουν να υπακούν στους Νόμους , θα μετακινούνται από το σπίτι τους στον χώρο κυνηγίου και θα επιστρέφουν πάλι στο σπίτι τους , ακολουθώντας  όλα τα μέτρα που ορίζει η πολιτική προστασία για την αποφυγή μετάδoσης του covιd-19».

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΠΑΡΤΗΣ – ΠΡΑΓΑΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΟΛΑΩΝ – ΜΕΜΙΤΣΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΥΘΕΙΟΥ – ΛΥΚΟΥΣΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ Β. ΛΑΚΕΔΑΙΜΟΝΩΝ – ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ»