ΚοινωνίαΑρχείο

Αργολίδα: Πόσοι είναι οι δικαιούχοι ΤΕΒΑ, τι και πότε θα παραλάβουν

Έπειτα από απόφαση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, οι δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) που έχουν επιλέξει να είναι και ωφελούμενοι του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD), θα παραλάβουν κατ΄οίκον τη στήριξη του ΤΕΒΑ με είδη παντοπωλείου, νωπά προϊόντα, είδη Β.Υ.Σ. και βρεφικά.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, το σύνολο των δικαιούχων είναι 1.505 και των ωφελούμενων 2.734.

Το αναλυτικό πρόγραμμα της διανομής έχει ως εξής:

Δήμος Άργους – Μυκηνών (δικαιούχοι: 770 – ωφελούμενοι: 1.340):
– Τετάρτη 11 Νοεμβρίου
– Πέμπτη 12 Νοεμβρίου

Δήμος Nαυπλιέων (δικαιούχοι: 460 – ωφελούμενοι: 890):
– Παρασκευή 13 Νοεμβρίου

Δήμος Επιδαύρου (δικαιούχοι: 110 – ωφελούμενοι: 221):
– Πέμπτη 12 Νοεμβρίου

Δήμος Ερμιονίδας (δικαιούχοι: 165 – ωφελούμενοι: 283):
– Πέμπτη 12 Νοεμβρίου

Οι δικαιούχοι του προγράμματος, θα παραλαμβάνουν την ποσότητα που τους αναλογεί, με την επίδειξη του Δελτίου της αστυνομικής τους ταυτότητας και του ΑΜΚΑ (σε επίσημο έγγραφο).

Επίσης τα πακέτα των προϊόντων μπορούν να παραλαμβάνονται από τρίτο πρόσωπο που φέρει εξουσιοδότηση του ωφελούμενου, με σφραγίδα βεβαίωσης γνησίου της υπογραφής από αρμόδια Αρχή ή φωτοαντίγραφο του Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας του ωφελούμενου ή άλλου επισήμου εγγράφου από το οποίο προκύπτουν ο ΑΜΚΑ ή ο ΑΦΜ του.

«Είναι πολύ σημαντικό στις παρούσες δύσκολες συνθήκες της πανδημικής κρίσης να έχουμε στο επίκεντρο τον άνθρωπο και την κοινωνία φροντίζοντας βεβαίως αυτό να πραγματοποιηθεί περιφρουρώντας την ασφάλεια όλων» αναφέρει η ανακοίνωση του αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας Γιάννη Μαλτέζου.