ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Άργος: Καθαρίζουν τα σήματα της τροχαίας που είχαν γίνει πεδίο οπαδικής έκφρασης

Απαράδεκτη είναι η κατάσταση πολλών οδικών πινακίδων στο Άργος και πέριξ αυτού. Αυτοκόλλητα και συνθήματα ομάδων με μπογιές, διαφημιστικά φροντιστηρίων, εμπορικών καταστημάτων, επαγγελματιών και άλλων ιδιωτών «κοσμούν» τα σήματα της τροχαίας, που υποτίθεται ότι πρέπει να είναι ορατά και ευδιάκριτα πρώτα πρώτα για την ασφάλεια των ίδιων των οδηγών αλλά και των πεζών.

Έτσι λοιπόν η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Άργους – Μυκηνών ξεκίνησε πρόγραμμα καθαρισμού των πινακίδων σήμανσης και ρύθμισης της κυκλοφορίας στην χωρική αρμοδιότητά του.

Βάφουν πινακίδες στο Άργος

 

Ήδη έχουν καθαριστεί οι πινακίδες στις οδούς Καποδιστρίου, Σιμιτζοπούλου, Καραολή-Δημητρίου, Βασ. Σοφίας, Βασ. Κωνσταντίνου, Κεφαλαρίου, κ.α. και το πρόγραμμα συνεχίζεται. 

Παράλληλα έχουν δοθεί εντολές από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Δημήτρη Κρίγγο να καταγράφονται τα φαινόμενα αυτά και να επιβάλλονται οι προβλεπόμενες στον Κανονισμό Καθαριότητας του δήμου ποινές καθώς και η διαβίβαση σε άλλες τυχόν συναρμόδιες αρχές για την επιβολή πρόσθετων κυρώσεων. 

Βάφουν πινακίδες στο Άργος

 

«Στην προσπάθεια μας αυτή θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα σταθούν αρωγοί όλοι οι συμπολίτες μας αλλά και οι τοπικοί σύνδεσμοι φιλάθλων, από τους οποίους παρατηρείται μέχρι σήμερα έντονη “δραστηριότητα”, και στο εξής σεβόμενοι τη δημόσια περιουσία, η οποία είναι περιουσία όλων, θα συμβάλλουν σε αυτήν την κατεύθυνση», αναφέρει η υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου.

Και προσθέτει: «Με καθαρές πινακίδες συμβάλουμε όλοι στην οδική ασφάλεια αλλά και στην καθημερινή αισθητική και ποιότητα ζωής μας. Ας ευαισθητοποιηθούμε όλοι και ας συμβάλλουμε στην προσπάθεια για καθαρότερο δήμο. Είναι στο χέρι μας». 

Βάφουν πινακίδες στο Άργος