ΚοινωνίαΑρχείο

Ιωάννα Ροτζιώκου: Η Αργείτισσα εκπρόσωπος τύπου της ΕΛ.ΑΣ. εξομολογείται βαθιές της σκέψεις

Όταν μία γυναίκα εισέρχεται μέσα σε ένα ανδροκρατούμενο περιβάλλον κι ο αστυνομικός οργανισμός είναι ανδροκρατούμενος, είναι πολύ πιθανό να αντιμετωπίσει δυσπιστία για το αν θα καταφέρει να ανταπεξέλθει σε ένα χώρο που παραδοσιακά και για πάρα πολλά χρόνια άνηκε στους άντρες.

Κι αυτή η δυσπιστία ίσως προέρχεται κι από τους συναδέλφους, αλλά κι από τους πολίτες. Όμως, όταν μία γυναίκα αγαπήσει αυτό που κάνει, πιστέψει και αφοσιωθεί, τότε μπορεί να καταφέρει πολλά.

Η Αργείτισσα Ιωάννα Ροτζιώκου, Αστυνόμος Β΄ και Εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. μιλά για τη θέση της γυναίκας στην Ελληνική Αστυνομία αλλά και για την πορεία της ίδιας μέσα στον αστυνομικό οργανισμό στην εκπομπή της Κρατικής Τηλεόρασης «Συν Γυναιξί».

Μαζί με τον Γιώργο Πυρπασόπουλο συζητούν για τη δραστηριοποίησή της στην καμπάνια ενημέρωσης για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας, ένα έγκλημα που αποτελεί μία από τις πιο διαδεδομένες μορφές έμφυλης βίας, παγκοσμίως.

Παράλληλα, η Ιωάννα Ροτζιώκου εξομολογείται τις βαθιές σκέψεις της στη Νικόλ Αλεξανδροπούλου, η οποία βρίσκεται πίσω από τον φακό.

Δείτε την συνέντευξη της Ιωάννας Ροτζιώκου στο ertflix.gr.