ΠολιτισμόςΑρχείο

Συμφωνία με την 4η Μεραρχία Στρατού για τη συντήρηση 40 εμβληματικών μνημείων στην Πελοπόννησο

Μια σημαντική συμφωνία πέτυχε η Περιφέρεια Πελοποννήσου με την 4η Μεραρχία Στρατού που αφορά στην συντήρηση 40 εμβληματικών μνημείων στην Πελοπόννησο, με επιχορήγηση της περιφέρειας, μέσω προγραμματικής σύμβασης με το υπουργείο Άμυνας. 

Το έργο, που πραγματοποιείται επ’ ευκαιρία της συμπλήρωσης 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση, θα ξεκινήσει από την Κορινθία και τα Δερβενάκια όπου βρίσκεται το μνημείο του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη.

Κολοκοτρώνης Δερβενάκια

Για το θέμα έκανε δηλώσεις η αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου για την Παιδεία και τον Πολιτισμό Αθηνά Κόρκα, στις οποίες ανέφερε: «Πετύχαμε συμφωνία με την 4η Μεραρχία Στρατού για τη συντήρηση 40 εμβληματικών μνημείων στην Πελοπόννησο, με επιχορήγηση της περιφέρειας, μέσω προγραμματικής σύμβασης με το υπουργείο Άμυνας. 

Η αρχή θα γίνει από την Κορινθία και τα Δερβενάκια όπου βρίσκεται το μνημείο του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη. Στη σύμβαση θα μετέχει και ο Δήμος Κορινθίων στον οποίο ανήκει το μνημείο. 

Είναι μια συνάντηση πρωτοβουλία που υλοποιούμε με τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα για την προετοιμασία αυτών των μνημείων για τις εκδηλώσεις του 2021. Συνεχίζουμε!»