ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Δήμος Κορινθίων: Πώς θα λειτουργήσει στο νέο lockdown

Διευκρινήσεις για τη λειτουργία του δήμου Κορινθίων αλλά και ένα μήνυμα υποστήριξης και αισιοδοξίας έδωσε ο δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος αναφερόμενος στο νέο lockdown στο οποίο έχει μπει η χώρα ήδη από το Σάββατο 7 Νοεμβρίου. 

Ο Δήμαρχος Κορινθίων εξηγεί ότι στόχος της πιστής εφαρμογής των μέτρων είναι «η εκτεταμένη διασπορά του Covid19 να περιοριστεί, να προστατευθεί η υγεία μας, να θωρακιστεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας.
Όλοι μας καλούμαστε για δεύτερη φορά μέσα σε αυτόν τον χρόνο»,
επισημαίνει, «να επιδείξουμε υπευθυνότητα και σύνεση και να προσαρμοστούμε στις νέες συνθήκες προκειμένου πολύ σύντομα να κατορθώσουμε να επανέλθουμε στην κανονικότητα».

Στη συνέχεια ο δήμαρχος αναφερόμενος στη λειτουργία των υπηρεσιών του δήμου αναφέρει τα εξής:

«Ο Δήμος Κορινθίων από την Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2020 και για όσο διαρκέσουν τα μέτρα που ανακοινώθηκαν τροποποιεί την λειτουργία του συνεχίζοντας να προσφέρει υπηρεσίες στους πολίτες αλλά ταυτόχρονα να επιτελεί και το έργο του. Το έπραξε με μεγάλη επιτυχία στο lockdown του Μαρτίου με την ανάπτυξη της ηλεκτρονικής εξυπηρέτησης και την απομακρυσμένη εργασία. Το ίδιο θα πράξει και τώρα με την βοήθεια όλων σας!

Από την Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2020

• Κλειστά για το ΚΟΙΝΟ θα παραμείνουν τα γραφεία : του Δημαρχείου, της ΔΕΥΑΚ, του ΚΕΠΑΠ, της Πολεοδομίας, των Τεχνικών Υπηρεσιών, του ΚΕΠ, της Βιβλιοθήκης

▪ Τα ταμεία του Δήμου και της ΔΕΥΑΚ, οι πληρωμές θα γίνονται ΜΟΝΟ ηλεκτρονικά

• Οι πάσης φύσεως συναλλαγές θα πραγματοποιούνται τηλεφωνικά και ηλεκτρονικά,με δυσική παρουσία θα εξυπηρετούνται όσες περιπτώσεις κρίνονται ως έκτακτες και επείγουσες κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας και εφόσον δεν υπάρχει άλλος τρόπος εξυπηρέτησης.

Τα τηλέφωνα και τα email των υπηρεσιών που τίθενται στην διάθεση των πολιτών είναι:

 Στη διάθεση των πολιτών είναι επίσης οι e-yphresies του Δήμου Κορινθίων μέσα από το site του δήμου www.korinthos.gr

Αλλά και η ΓΡΑΜΜΗ ΔΗΜΟΤΗ 27410 80000 σε 24ωρη βάση

Οι ευπαθείς ομάδες και οι ηλικιωμένοι που χρειάζονται βοήθεια στο σπίτι να
επικοινωνούν στα τηλ: 27413 62112 έως 27413 62117, 27410 25717

ΠΑΡΑΚΑΛΩ όλους μας να κατανοήσουμε την κρισιμότητα των στιγμών και να τηρήσουμε με συνέπεια τα μέτρα της Κυβέρνησης του Δήμου και της Περιφέρειας. Μόνο έτσι θα αρθούν το συντομότερο δυνατό και όλοι μας θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα της προσωπικής, κοινωνικής και οικονομικής μας ζωής», καταλήγει.