ΟικονομίαΑρχείο

Αργολίδα: Στα ύψη η ζήτηση για το πορτοκάλι, σπρώχνει προς τα πάνω τις τιμές

Η υψηλή ζήτηση για το πορτοκάλι την περίοδο της καραντίνας σπρώχνει τις τιμές προς τα πάνω. Έτσι λοιπόν οι ναβαλίνες πωλούνται για την ώρα σε τιµή περίπου 10 λεπτά παραπάνω από πέρυσι. Η ζήτηση είναι ιδιαίτερα έντονη όχι μόνο στο εσωτερικό της χώρας αλλά και στο εξωτερικό, ιδιαίτερα στις γειτονικές με την Ελλάδα χώρες, όπως η Ιταλία και οι Βαλκανικές.

Η συγκομιδή στην Αργολίδα βρίσκεται σε εξέλιξη με την τιµή βάσης για την εξαγωγή αυτή την στιγμή να κυµαίνεται στα 35 λεπτά το κιλό. Ωστόσο οι πρώτες πρώιµες κοπές για πολύ ποιοτικό εξαγόµενο πορτοκάλι έπιασαν και 45 λεπτά.

Καλές είναι οι τιμές και στη Λακωνία που επίσης βγάζει ποιοτικό πορτοκάλι, οι οποίες κυμαίνονται στα 35 – 40 λεπτά.

ΚΑΣΟΑ ΔΑΝΑΟΣ: Προσοχή που πουλάτε!

Με την έναρξη της νέας εμπορικής περιόδου εσπεριδοειδών 2020/2021, η ΚΑΣΟΑ ΔΑΝΑΟΣ ενημερώνει τούς παραγωγούς της Αργολίδας, ότι η ζήτηση γιά τα αγροτικά προϊόντα λόγω κορωνοϊού (covid 19), είναι πολύ υψηλή τόσο στην εγχώρια αγορά όσο και στις αγορές τού εξωτερικού.

Εφιστά στους παραγωγούς εσπεριδοειδών να προσέχουν τόσο στην επιλογή των εμπόρων πού πωλούν τα προϊόντα τους, όσο και να στηρίξουν την τιμή των προϊόντων τους.

Η Οργάνωση Παραγωγών ΚΑΣΟΑ «ΔΑΝΑΟΣ» θα κρατά ενήμερους τούς παραγωγούς της Αργολίδας για την πορεία της εμπορικής περιόδου.