ΡεπορτάζΑρχείο

Το Κιβέρι της καρδιάς μας την εποχή της καραντίνας και του κορωνοϊού

Εικόνες ηρεμίας, που όμως έχουν επιβληθεί από το lockdown, το Κιβέρι ήρεμο ζει τις ημέρες της καραντίνας, με μετρημένους στα δάκτυλα του ενός χεριού κάποιους από τους κατοίκους, να κάνουν τη βόλτα τους στην παραλία.

Ο κορωνοϊός στο γραφικό ψαροχώρι – που παραμένει καθαρό από κρούσματα – έχει κλείσει τους ντόπιους στα σπίτια τους και ελάχιστοι λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας «ξεμυτίζουν» για μια μικρή βόλτα στην ακροθαλασσιά.

Όχι ότι θα είχε πολύ κόσμο η παραλία του Κιβερίου αυτή την εποχή… Όμως φαίνεται η απουσία των κατοίκων πίσω από τα κλειστά παράθυρα και τους άδειους δρόμους, λόγω των μέτρων που είναι σε ισχύ για την κυκλοφορία.

Οι λιγοστοί που τολμούν να πατήσουν τον κωδικό Νο 6 κατηφορίζουν το απόγευμα προς το λιμάνι και απολαμβάνουν για λίγη ώρα παραδεισένιες εικόνες.

Ένα ζευγάρι ηλικιωμένων που περπατά στην ακροθαλασσιά, ένας χειμερινός κολυμβητής που κάνει τη βουτιά του, ένα κορίτσι με το ποδήλατο, ένας ηλικιωμένος με το μηχανάκι του, ένα τροχόσπιτο στην άκρη του χωριού, ένας ψαράς, ένας ντόπιος επιστρέφοντας σπίτι.

Το όμορφο Κιβέρι της καρδιάς μας αυτή την εποχή – έστω και υποχρεωτικά λόγω της καραντίνας – παραμένει παραδεισένιο…

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΙΒΕΡΙ ΤΗΣ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑΣ