ΚοινωνίαΑρχείο

Κρούσμα κορωνοϊού στο 4ο δημοτικό σχολείο αναστατώνει το Ναύπλιο

Κλειστό θα παραμείνει από σήμερα Πέμπτη 12 Νοέμβρη, μέχρι και την Τετάρτη 25 Νοέμβρη 2020 το 3ο Τμήμα της Γ΄ Τάξης του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπλίου, λόγω κρούσματος κορωνοϊού SARS-CoV-2.

Το κρούσμα κορωνοϊού στο σχολείο είχε γίνει γνωστό στόμα με στόμα από την Τετάρτη δημιουργώντας αναστάτωση στην πόλη και προκαλώντας διάφορες φήμες, όμως η ανακοίνωση για αναστολή της λειτουργίας τμήματος σχολικής μονάδας λόγω κρούσματος Covid19 έγινε σήμερα Πέμπτη, ως εξής από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας:

«Σας ενημερώνουμε ότι με  απόφαση της Διευθύντριας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας, ύστερα από  γνωμοδότηση του Προϊσταμένου της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας, αναστέλλεται η λειτουργία τμήματος σε Δημοτικό Σχολείο της πόλης του Ναυπλίου από σήμερα Πέμπτη 12-11-2020 μέχρι και την Τετάρτη 25-12-2020».

Να σημειωθεί ότι χθες είχε σημάνει συναγερμός και στο 3ο Δημοτικό Σχολείο του Δήμου Άργους- Μυκηνών το οποίο παραμένει κλειστό από το πρωί της της Τρίτης, μετά από κρούσμα που εντοπίστηκε στο σχολείο.

Εντωμεταξύ, όσο αυξάνονται τα κρούσματα, αυξάνεται η ανησυχία, ασφυκτιούν οι ΜΕΘ και οι επιτελείς της κυβέρνησης προσπαθούν να βρουν τρόπο να περιορίσουν την εκθετική πορεία που έχει πάρει η αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα μας. Μετά την απαγόρευση της κυκλοφορίας 9:00 το βράδυ με 5:00 το πρωί, όλα δείχνουν ότι το επόμενο χαρτί της κυβέρνησης στη μάχη για τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας θα είναι το “λουκέτο” και στα Δημοτικά Σχολεία.

Η απόφαση της διευθύντριας της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας Αικατερίνης Δουράνου αναφέρει:

«Αποφασίζουμε την αναστολή λειτουργίας του Τμήματος 3 της Γ’ Τάξης του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπλίου (Κωδ. ΤΠΑΙΘ : 9020184), λόγω κρούσματος κορωνοϊου SARS-CoV-2 (COVID-19), για χρονικό διάστημα δεκατεσάρων (14) ημερών, από την Πέμπτη 12-11-2020 έως και τη Τετάρτη 25-11-2020. 
Παρακαλείται η Διευθύντρια της ανωτέρω Σχολικής Μονάδας για : 
• τη διασφάλιση κατάρτισης προγράμματος εξ αποστάσεως εκπαίδευσης
 • την άμεση παροχή υποχρεωτικής σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης 
• την άμεση ενημέρωση των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των γονέων και κηδεμόνων. 

Η Διευθύντρια της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης
 Αικατερίνη Χρ. Δουράνου M.Ed”

Αναστολή λειτουργίας του Τμήματος 3 της Γ’ Τάξης του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπλίου (

Αναστολή λειτουργίας του Τμήματος 3 της Γ’ Τάξης του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπλίου (

 

Αναστολή λειτουργίας του Τμήματος 3 της Γ’ Τάξης του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπλίου (