ΕλλάδαΑρχείο

300 ευρώ χαράτσι: Ούτε για σωματική ανάγκη χωρίς μάσκα

Είναι απόλυτα κατανοητό στους πολίτες που δεν συμμορφώνονται με τα μέτρα προστασίας από τον Κορωνοϊό να τους επιβάλλονται πρόστιμα. Δεν θέτει κανείς μόνο τον εαυτό του σε κίνδυνο αλλά και τους άλλους μην λαμβάνοντας μέτρα. Όμως θα πρέπει να αποφεύγεται και η υπερβολή σε περιπτώσεις που βρίσκεται κανείς σε μεγάλη απόσταση από συνανθρώπους του ή περπατά μόνος του σε έναν δρόμο ή μια πλατεία χωρίς να υπάρχει πιθανότητα επαφής με άλλους ανθρώπους, όπως συνέβη σε μια γυναίκα στην Κρήτη που για να κατέβει στο υπόγειο του σπιτιού της έπρεπε πρώτα να βγει στον δρόμο του χωριού της και δεν φόρεσε μάσκα.

Όπως μετάδωσε ο «Ηχώ 99,8», αστυνομικοί που έλεγχαν παρακείμενη υπό ανέγερση οικοδομή της επέβαλαν πρόστιμο 300 ευρώ για την μην χρήση μάσκας από την πόρτα του σπιτιού της έως την πόρτα του υπογείου της! Και αυτό σε ένα χωρίο με μηδενική κίνηση. Το χωριό Πρίνα βρίσκεται στον Δήμο Αγίου Νικολάου.

Προσοχή λοιπόν από τούδε προσοχή όσοι έχετε “αποπάτους” (μέρος ή WC για τους ξενομαθείς) εκτός της οικίας σας, όπως έχουν ακόμα παραδοσιακά σπίτια στα χωριά, να φοράτε καλού κακού μάσκα κατά την πορεία προς και από το σημείο «ανακούφισης».