ΚοινωνίαΑρχείο

Lockdown: Η κινητικότητα των γονέων κλείνει δημοτικά, νηπιαγωγεία και παιδικούς σταθμούς

Κλείνουν από τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου δημοτικά σχολεία, νηπιαγωγεία, παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί με εισήγηση των λοιμωξιολόγων, οι οποίοι ολοκλήρωσαν λίγο μετά τις 7 μμ της Παρασκευής τη σύσκεψη που είχαν.

Οι επίσημες ενημερώσεις από την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, αναμένεται να γίνουν τελικά αύριο Σάββατο 14 Νοεμβρίου, όπου θα αναλυθούν όλες οι λεπτομέρειες για το πώς θα λειτουργήσουν από εδώ και έπειτα δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία.

Οι αρχικές πληροφορίες ανέφεραν πως με κυβερνητική απόφαση οδηγούμαστε στο κλείσιμο των δημοτικών σχολείων από την Δευτέρα. Ωστόσο στη συνέχεια προστέθηκαν οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί. Η μη παρουσία της αρμόδιας υπουργού στην καθιερωμένη ενημέρωση των εκπροσώπων του Τύπου είχε να κάνει με το ότι η σύσκεψη της Επιτροπής των λοιμωξιολόγων βρισκόταν ακόμα σε εξέλιξη, όταν ξεκίνησε η ενημέρωση για τον κορωνοϊό.

Βασικός στόχος είναι να μειωθεί η κινητικότητα των γονέων και όχι η μεταδοτικότητα εντός των σχολείων, η οποία είναι απειροελάχιστη. Από τη στιγμή που και οι μαθητές των δημοτικών σχολείων θα κάνουν τα μαθήματά τους διαδικτυακά, από τη μία θα διακοπούν οι μετακινήσεις από και προς τα σχολεία και αφετέρου περισσότεροι γονείς θα βγουν σε τηλεργασία και έτσι θα μειωθεί ακόμα περισσότερο η όποια κινητικότητα κατά το lockdown.