ΚοινωνίαΑρχείο

Αντιφασιστικό Μέτωπο Αργολίδας: Ένα τροχαίο, μια εγκατάλειψη και ένα ερωτηματικό

Το βράδυ της Παρασκευής 6/11 στην επαρχιακή οδό Άργους-Μυκηνών έλαβε χώρα ένα τροχαίο ατύχημα με θύματα δύο νέους μετανάστες ηλικίας περίπου 35 χρονών, οι οποίοι οδηγούσαν μηχανάκι και φέρεται να χτυπήθηκαν από διερχόμενο αυτοκίνητο που διέσχιζε κάθετα τον δρόμο.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά τα θύματα εγκαταλείφθηκαν ενώ στη συνέχεια έλαβαν τις πρώτες βοήθειες από περαστικό, οι οποίες αποδείχθηκαν σωτήριες για τη ζωή τους. Οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο για αυτόπτη μάρτυρα ο οποίος φέρεται να ακολούθησε και να βρήκε τον θύτη, χωρίς ωστόσο να έχει προκύψει κάτι νέο από το αστυνομικό ρεπορτάζ.

Οι μετανάστες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, με τον έναν από αυτούς να ακρωτηριάζεται και να βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση, εξίσου όμως σοβαρός ήταν ο τραυματισμός και του δεύτερου.

Το Αντιφασιστικό Αντιρατσιστικό Μέτωπο Αργολίδας σε ανακοίνωσή του αναφέρει πως «δεν είναι σαφές είναι αν το ατύχημα έχει καταγραφεί ως εγκατάλειψη ή αν υπάρξει πιθανότητα διαστρέβλωσης των γεγονότων προς όφελος του θύτη κι εν τέλει συγκάλυψης και υποβάθμισης της σοβαρότητας του γεγονότος».

Όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση:

«Στις Μανωλάδες της περιοχής μας δουλεύουν άνθρωποι χωρίς δικαιώματα σε συνθήκες σκλαβιάς. 

Στις Μανωλάδες της περιοχής μας οι μετανάστες τραυματίζονται και εγκαταλείπονται. 

Στις Μανωλάδες της περιοχής μας θα αποδοθεί δικαιοσύνη;»